منو
 صفحه های تصادفی
تیره آکتینیدیاسه
معاینه قلب
شیمی کوانتومی
غزل
رشته زبان و ادبیات فارسی
اکلیل شمالی «صورت فلکی»
روابط خانوادگی در روستاهای ایران
قیس بن ساعده
زمینه های انقلاب مشروطیت
بافت چربی
 کاربر Online
972 کاربر online
 : کامپیوتر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه کامپیوتر 3 ستاره ها ارسال ها: 1679   در :  دوشنبه 30 آذر 1394 [15:29 ]
  شهروند الكترونیكی
 

مقدمه
فناوری‌های نوین اطلاعاتی و ارتباطی چهره سنتی جوامع را دگرگون ساخته است. عصری كه در آن زندگی می‌كنیم را عصر اطلاعات می‌نامند. عصری كه اساس ایجاد آن بر پایه اطلاعات است و مولفه اصلی آن دانش است.
هر روز تعداد زیادی از مردم به شبكه‌های جهانی متصل و اطلاعات مورد نیاز خود را ظرف كمتر از چند ثانیه بدست می‌آورند.
مبحث شهروند الکترونیکی در سه قسمت ارائه می‌شود. در این سه قسمت سعی شده ساختار شهروند الکترونیکی توضیح داده شود و حقوق، اخلاق و مهارت‌های لازم برای یک شهروند الکترونیکی تببین شود.
شهروند الکترونیک کسی است که از حداقل دانش لازم درباره مفاهیم پایه فناوری اطلاعات و ارتباطات برخوردار است ، توانایی برقراری ارتباط با اینترنت و ارسال و دریافت پیام‌های الکترونیکی از طریق پست الکترونیک را دارد و همچنین اطلاعات‌، خدمات‌، کالاها و نرم افزارهای مورد نیاز خود را از طریق اینترنت جستجو می‌کند.
چالش جدیدی كه شهروندان برای سازگاری و ادامه حیات در این جامعه پیش رو دارند را می‌توان در سه شاخه اصلی قرار داد:
- اداره حقوق فردی در عصر الكترونیك
- محافظت در برابر سو استفاده های الكترونیكی
- اطمنیان از ایمنی تعاملات از طریق زیر ساختار های اطلاعاتی مناسب

حقوق افراد در عصر الکترونیک
لازمه زندگی و زیستن و یا فعالیت در هر یک جامعه اطلاعاتی مستلزم بهره‌مندی و برخورداری از ابزراهای مناسب و دسترسی به یک سری از امکانات لازم می‌باشد. در هردوره از زندگی بشر ما شاهد استیلا و برتری یک عامل یا عوامل که در واقع مولفه آن عصر و دوره بشری هستند می‌باشیم. در دوره اطلاعات همانطور که از اسم آن پیداست کانون توجه و محرکه اصلی تلاش همان اطلاعات است البته اطلاعات دقیق، موثق و به روز علمی.
electronic citizen
امروزه دستیبابی به این اطلاعات برتری و قدرت تمام توجه دولت‌ها و کشورها را به خود معطوف داشته است و برتری اطلاعاتی جای خود را به برتری نظامی و تسلیحاتی داده است. لذا دولتی برتر محسوب می‌شود که دارای اطلاعات بیشتر و کامل‌تر است. جهان به دو قطب دارندگان اطلاعات و آنها که به اطلاعات دسترسی ندارند یا دسترسی کامل ندارند تقسیم شده است. فقیر کسی است که به اطلاعات دسترسی ندارد و غنی کسی است که دارای اطلاعات است .
از طرفی ما شاهد انبوهی اطلاعات هسیتم این موج انبوه و سرگردان اطلاعات که معمولا حاوی اطللاعات مخدوش یا ناصحیح علمی است عرصه را بر تحقیق یا حتی عملکردهای ساده نیز تنگ کرده است. حال تکلیف فردی که می‌بایست بین این حجم اطلاعات تصمیم گیرد آنهم تصمیمی عاقلانه و عقلایی چیست؟
با این وجود برمی‌گردیم به مساله اصلی که همان شهروندی الکترونیکی است. حقوق این شهروند چسیت؟ حافظ این حقوق کیست؟
ما برای بقا و بهینه زیستن در این جامعه می‌بایست از حقوق خود مطلع باشیم تا قدرت مواجهه با مسایل و مشکلات را داشته باشیم.
برخی از این فاکتورهای اساسی عبارت است از:
- حق دسترسی برابر و یکسان به ابزراهای جدید برای تمامی شهروندان
- امکان فرصت‌های برابر یادگیری برای تمام شهروندان، تا قادر باشند از فناوری‌های نوین براحتی استفاده کنند و در جامعه زندگی کنند.
- توسعه مفهوم (سطح )سواد که شامل قدرت و توان تحلیل اطلاعات (از فرمت‌ها و اشکال مختلف) در موضوعات مورد نیاز
- دسترسی برابر به اطلاعات درباره خدمات عمومی و دولتی
آنچه مسلم است، این است که دستیابی به حقوق مناسب و دسترسی به اطلاعاتی که این حقوق را شامل می‌شوند، نیازمند داشتن اخلاق و مهارت‌های خاص مورد نیاز یک جامعه الکترونیکی است. در قسمت دوم این مقاله به تبیین اخلاق یک شهروند الکترونیکی خواهیم پرداخت و در قسمت سوم مهارت‌های لازم برای زندگی در یک جامعه الکترونیکی را تشریح خواهیم نمود.

  امتیاز: 0.00