منو
 کاربر Online
928 کاربر online
 : کامپیوتر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه کامپیوتر 3 ستاره ها ارسال ها: 1679   در :  پنج شنبه 30 مهر 1394 [15:52 ]
  آیفون های جدید بدون نوآوری هم رکورد زدند!
 

«اپل تلفن را از نوع اختراع کرد»، «هیچ چیز تغییر نکرده به جز همه چیز»، «تنها چیزی که دوباره اختراع نکردیم الفبا بود» اینها عباراتی هستند که در مراسم رونمایی از محصولات اپل به کار رفته اند و تنها مفهوم آنها به کارگیری نهایت نوآوری در ارایه محصولی جدید است. این ادعای همیشگی شرکت اپل بوده و هست. این شرکت با به کارگیری روش های پیچیده و ایجاد شور و هیجان در بین طرفداران خود، تعداد زیادی از آنها را در مقابل فروشگاه های خود به صف می کند.


روزگاری نه تنها طرفداران این کمپانی بلکه مردم عادی نیز بی صبرانه منتظر مراسم رونمایی از محصولات اپل بودند و انتظار آنها با تلفیقی از مهارت بازاریابی و تکنولوژی به خوبی برآورده می شد. کمپانی که لوکس بودن را نیز به مفهوم تکنولوژی اضافه کرد. حتی قیمت گزاف آیفون های اپل نیز نتوانست از میزان تقاضا برای آیفون در بازار پررقابت گوشی های هوشمند بکاهد و این محبوبیت به طور پیوسته ادامه یافت.


این کمپانی چنان در مرکز توجه قرار گرفت که یک افزایش اندازه ساده در نمایشگر گوشی های هوشمندش، با استقبال چشمگیری رو به رو شد و درآمد سرشاری را به جیب سهامداران این شرکت سرازیر کرد. اما گویا رکود در پیشرفت تکنولوژی گوش های هوشمند دامنگیر اپل نیز شده است و این شرکت برای حفظ جایگاهش به بازاریابی قدرتمند خود بیش از تلاش برای نوآوری حساب کرده است.


آیفون های جدید اپل تفاوت چندانی با نسل قبلی خود ندارند و به جای استفاده از جملات پرطمطراق ابتدای متن می توان گفت «اپل آیفون ۶.Plus را دوباره اختراع کرد.»


گرچه روال همیشگی اپل در معرفی محصولات سری S، حفظ کلی قالب طراحی قبلی است اما تغییرات نه چندان شگفتی آور آیفون های جدید باعث شد تا عبارت «آیفون های اپل چنگی به دل ها نزد» بیش از هر چیز از مراسم رونمایی این محصولات به گوش رسد. با تمام این تفاسیر آیفون شیفتگانی دارد که برخی از آنها گویی زامبی شده اند و هرکجا محصول جدیدی بیابند، بی توجه به کیفیت، قیمت و مشخصاتش تلاش می کنند آن را به دست بیاورند. در این جا قصد داریم نگاهی اجمالی به ویژگی های این پرچمداران بیندازیم.


طراحی


طراحی آیفون ۶S.۶S Plus مشابه نسل قبلی خود است و افزایش اندازه آن در حد دهم میلیمتر است به طوری که این شرکت ادعا کرده که می توان از قاب های آیفون های ۶.۶ Plus برای گوشی های جدید استفاده کرد و کاربرانی که گوشی های خود را از نسل قبل به نسل جدید ارتقا داده اند می توانند هزینه مربوط به خرید قاب را در جیب شان نگه دارند! استقبال زیاد از سنت شکنی اپل در افزایش اندازه آیفون ها منجر به ثبت رکورد فروش ۷۴.۵ میلیونی در سال میلادی گذشته شد و این شرکت با پشت سر نهادن سامسونگ در سه ماه پایانی سال ۲۰۱۴ صدرنشینی را در این فصل از آن خود کرد. تجربه شیرین اپل در کسب سود هنگفت ناشی از بزرگ تر شدن صحفه نمایش، اپل را به حفظ این سنت تشویق کرد و نادرستی پیش بینی جابز را که گفته بود «هیچ کس آیفون های بزرگ را نمی خرد» هیچ کس آیفون های بزرگ را نمی خرد» بیش از پیش نمایان کرد.


ترکیبات آلیاژ به کار رفته در بدنه آیفون های جدید دقیقا اعلام نشده است اما گفته می شود که در بدنه آنها از موادی استفاده که مشکل خم شدن آیفون های قدیمی را حل کند برای این کار آلومینیوم ۶۰۰۰ با آلومینیوم ۷۰۰۰ جایگزین شده است و این تغییر حداکثر دو گرم بر وزن گوشی های جدید افزوده است. اما یکی از نقدهایی که به پرچمداران اپل وارد است، افزایش وزن ۱۱ درصدی آنها است که ناشی از به کارگیری حسگرهای تشخیص میزان فشار است که در پایین پد Forth Touch قرار گرفته اند.


گفته می شود به کارگیری این تکنولوژی وزن صفحه نمایش را از ۱۲ گرم در آیفون ۶ به ۲۹ گرم در آیفون ۶S رسانده است. علاوه بر این استفاده از موتور Taptic در راستای فناوری ۳D Touch یا سه بعدی نیز در افزایش وزن موثر بوده است. این موتور امکان تشخیص میزان فشار وارده بر صفحه نمایش را فراهم می آورد و مطابق با آن به اجرای دستورات می پردازد. نام این موتور از تلفیق دو کلمه `tap” و `haptic” ایجاد شده است.


زمانی را تصور کنید که در حین انجام بازی های کامپیوتری در لحظه های حساس مانند تیرخوردن یا نزدیک شدن خطر، لرزه خفیفی از کنترلر به دستان کاربر منتقل می شد. این حالت Haptic Feedbak نام دارد و به نوعی در آیفون در جهت اجرای فرامین با استفاده از فشار انگشت به کار گرفته شده است. گنجاندن قطعات لازم برای این تکنولوژی به ترتیب ۱۴ و ۱۶ گرم به وزن آیفون ۶S و ۶Splus افزوده است.


آیفون ۶S به یک صفحه نمایش با رزولوشن ppi۴۸۸ مجهز است در صورتی که جابز قبلا ادعا کرده بود که چشم انسان قادر به تشخیص تراکم پیکسلی بیش از ۳۳۶ppi نیست. پردازنده جدید به نام A۹ به کار رفته در گوشی های جدید، به ادعای اپل، ۷۰ درصد از نسل قبلی یعنی A۸ سریع تر عمل می کند. در زمینه پردازنده گرافیکی نیز طبق همان ادعای قبلی، پردازنده ای در کلاس رایانه ها به کار رفته که کارآیی آن نسبت به نسل قبل ۹۰ درصد بیشتر شده است.


M۹ نیز پردازنده کمکی است که قرار است در کنار پردازنده اصلی بخشی از کارهای سبک را برعهده گیرد. شمارش قدم های کاربر و همچنین در دسترس قراردادن سیری (دستیار صوتی) از جمله وظایف این پردازنده است.


دوربین


بارها عنوان شده بود که اپل افزایش رزولوشن را راهکار خوبی برای بالا بردن کیفیت دوربین گوشی های هوشمند خود نمی داند، به طوری که همچنان از دوربین ۸ مگاپیکسلی در نسل جدید گوشی های خود استفاده می کرد و بیش از آن را غیرضروری می دانست، به طوری که آیفون ۶.۶Plus هر دو از دوربین ۸ مگاپیکسلی استفاده می کردند اما در رابطه با آیفون های جدید ۶S۳۶S Plus اپل از دوربین ۱۲ مگاپیکسلی استفاده کرد. از آن جا که بالا رفتن عدد مگاپیکسل به معنای افزایش کیفیت تصاویر نیست و وجود مگاپیکسل بیشتر ممکن است به افزایش نویز تصاویر منجر شود، اپل ادعا می کند به وسیله فناوری Deep trench isolation توانسته مانع از دست رفتن جزییات تصاویر شود.


فلاش دوربین نیز اکنون بهتر شده، تصاویر گرفته شده با نور فلاش نیز رنگ واقعی تری خواهدداشت. لرزش گیر اپتیکال به مدل های جدید نیز راه یافته، چراغ فلاش جای خود را به رتینا فلاش داده و قابلیتی به نام Live Photo نیز به دوربین های ۶S.۶S Plus اضافه شده است. در این حالت ثبت عکس به صورت عادی صورت می گیرد اما دوربین ۱.۵ ثانیه از قبل و بعد از لحظه عکاسی را نیز ثبت می کند و خروجی یک عکس متحرک است. البته این قابلیت حاصل نوآوری و خلاقیت اپل نبوده است بلکه سالها پیش CompuseServe با ساخت Cifهای انیمیت شده، این فناوری را به کار گرفته بود.


باتری


قبل از رونمایی از آیفون های جدید اپل در روز ۹ سپتامبر ۲۰۱۵ (۱۸ شهریور ۱۳۹۴)، نظرسنجی توسط چند سایت معتبر برگزار شد و در آن از کاربران پرسیده شد که دوست دارند چه چیزی در نسل بعدی آیفون حتما تغییر کند، بیشتر کاربران در پاسخ به این سوال افزایش ظرفیت باتری را مطرح کرده بودند که در کمال ناباوری نه تنها ظرفیت باتری در آیفون های جدید افزایش پیدا نکرد بلکه با کاهش پنج درصدی رو به رو شد، به طوری که ظرفیت باتری از ۱۸۱۰ mAh در آیفون ۶ به ۱۷۱ mAh در آیفون ۶S کاهش یافت.


این موضوع توسط ویدیویی که در مراسم رونمایی از طرف اپل منتشر شد به وضوح نشان داده شد و در حقیقت اپل با انتشار این ویدیو به نوعی این کاهش حجم را مورد تایید قرار داد. اما در رابطه با آیفون ۶S پلاس اطلاعات رسمی از طرف اپل انتشار نیافت اما شایعات حاکی از آن است که ظرفیت این باتری نیز نسبت به نسل قبلی خود ۱۶۰ mAh کمتر شده است.


علت دقیق این عقبگرد از طرف اپل مطرح نشد اما احتمال می رود که کمبود فضا عامل اصلی آب رفتن ظرفیت باتری آیفون باشد. گنجاندن سنسورهای ۳D Touch و همچنین موتور Tabtic، اپل را واداشت تا برای جلوگیری از افزایش ضخامت، از باتری های کوچک تری استفاده کند. البته این موضوع از چشم رقبا دور نماند و آنها به عناوین مختلف این اقدام اپل را مورد انتقاد قرار دادند، به عنوان مثال شرکت سونی از سیری در مورد طول عمر باتری های جدید آیفون می پرسد و سیری در جواب خرید گوشی اکسپریا را توصیه می کند. سونی با این کار با یک تیر، دو نشان می زند و ضمن تبلیغ طول عمر دو روزه باتری های سری Xperia Z۵، توجه کاربر را به درجازدن اپل در ثابت نگه داشتن ظرفیت باتری های آیفون جلب می کند.


به نظر نمی رسد شرکت اپل که هرگز خود را مقید به انتشار مشخصات گوشی هایش نمی دانست، سهوا کاهش ظرفیت باتری در پرچمدارانش را رسانه ای کرده باشد. با توجه به سیاست های پیچیده اپل در بازاریابی و برندینگ حتما دلیل منطقی در پشت این اقدام نهفته است که در نهایت کارکردی به نفع این شرکت خواهدداشت!


با این وجود نمی توان از کم کاری اپل در ارتقای ظرفیت باتری ها در مقابل پرچمداران سایر کمپانی ها به سادگی گذشت، در حالی که سونی در گوشی Xperia Z۵ Premium از باتری ۳۴۳۰ mAh استفاده کرده و Galaxy Note ۵ سامسونگ به باتری ۳۰۰۰ میلی آمپری مجهز شده است، چنین اختلافی در ظرفیت باتری ها منطقی به نظر نمی رسد.


تاکید اپل در بهینه کردن هرچه بیشتر مصرف انرژی در آیفون های جدید نیز دردی را دوا نمی کند، این شرکت بارها عنوان کرده که طول عمر باتری در ۶S و ۶S پلاس نسبت به نسل پیشین به دلیل بهبودهای صورت گرفته تغییر نکرده است، اما در دنیایی که تامین انرژی گوشی های هوشمند از مهم ترین دغدغه های کاربران است و توسعه ابزاری که برای ادامه حیات خود، بخشی از انرژی گوشی های هوشمند را به تاراج می برند، ثابت نگه داشتن ظرفیت باتری نسبت به نسل پیشین نوعی عقبگرد محسوب می شود. آیا رضایت به افزایش وزن جزیی، در ازای طول عمر مناسب تر باتری انتظار بیهوده ای است؟


عدم تناسب انرژی ذخیره شده در باتری و سخت افزار به کار رفته در گوشی های هوشمند نه تنها گریبانگیر اپل نشده است و تمام کمپانی های فعال در این عرصه به دنبال یافتن راهی برای حل این مشکل هستند، روند پیشرفت در این زمینه نیر از سرعت مناسبی برخوردار نیست به طوری که مقدار مشخص ظرفیت باتری ها در سال ۱۹۹۵ با گذشت یک دهه به دو برابر در سال ۲۰۰۷ افزایش پیدا کرد و از آن زمان تا به امروز تنها ۳۰درصد بر میزان انرژی ذخیره شده در باتری ها افزوده شده است و به نظر می رسد تا سال ۲۰۲۱ نیز این میزان به دو برابر افزایش نیابد. با این وجود برای شرکتی چون اپل که خود را سردمدار تولید تکنولوژی در زمینه گوشی های هوشمند می داند، انتظار بهبود در طول عمر باتری، چندان بیهوده به نظر نمی رسد.


جمع بندی


عادت کرده بودیم تا اپل با جادوی خود، ما را شگفت زده کند اما این گونه نشد، تکنولوژی های به کار گرفته شده توسط این کمپانی هیچ کدام کاملا جدید نبودند و هر یک به نوعی قبلا توسط کمپانی های دیگر به کار گرفته شده بودند. همین قابلیت Forth Touch که اپل نام آن را به ۳D Touch تغییر داده، مدتی پیش برای اولین بار توسط هواوی و در گوشی Huawei Mate S به دنیا معرفی شد.


اپل از شرکتی سردمدار و پیشرو در زمینه خلاقیت به شرکتی دست به عصا تبدیل شده است که ایده های تست شده دیگران را با احتیاط در آیفون های خود به کار می گیرد.


ترس از کاهش میزان فروش اپل را یک قدم عقب تر از نوآوری نگه می دارد اما این کمپانی هنوز همان جادوگر سابق است که همیشه با وجود انتقادهای ریز و درشت، با شگردهای مختلف پول را از جیب کاربران خارج کرده و آیفون های گران خود را در جیب آنها جای می دهد، به طوری که تنها با گذشت چند روز از شروع پش فروش آیفون های جدید، این شرکت اطمینان دارد که دوباره رکوردهای فروش را جا به جا خواهد کرد.


اپل اعلام کرد که ثبت سفارش اولیه آیفون ۶S.۶S Plus از نسل های قبلی خود بهتر بوده و آیفون های جدید در مسیر شکستن رکورد فروش آیفون ۶.۶ Plus هستند. چینی ها که خود با تولید گوشی های ارزان قیمت، معادلات بازار موبایل را به هم زده اند با استقبال پرشمار از آیفون های جدید، اپل را در آستانه موفقیتی دیگر قرار دادند.


در حالی که قیمت آیفون ها مانند طراحی آنها هیچ تغییری نکرده، عملیات کالبدشکافی آیفون ۶S نشان می دهد که تولید این گوشی فقط ۲۳۴ دلار برای اپل هزینه دربر داشته و با درنظر گرفتن قیمت ۷۴۹ دلاری آیفون ۶S، ۵۱۵ دلار از فروش هر گوشی نصیب این کمپانی می شود.


حال سوال این است که دقیقا چه چیزهایی این موفقیت چشمگیر را برای اپل رقم می زند؟

  امتیاز: 0.00