منو
 کاربر Online
906 کاربر online
 : کامپیوتر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه کامپیوتر 3 ستاره ها ارسال ها: 1679   در :  چهارشنبه 30 اردیبهشت 1394 [15:32 ]
  کفش هوشمند به جای عصای سفید
 

این روزها تا صحبت از وسایل پوشیدنی هوشمند می‌شود، به یاد عینک‌ها یا ساعت‌های هوشمند می‌افتیم، اما کارکرد این وسایل می‌تواند چیزی فراتر از اینها باشد و واقعا زندگی بعضی از ماها را که دچار ناتوانایی‌های جسمی هستیم، دگرگون کند.
کفش هوشمند به جای عصای سفید
طی چند سال اخیر، دانشمندان در حال ساخت و توسعه‌ی دستگاه‌های آزمایشی بوده‌اند تا به نابینایان در عبور از خیابان‌ها و رسیدن به مقصد کمک کنند. دستگاه‌هایی که روی مچ دست بسته می‌شوند، روی عینک نصب می‌شوند، یا فرد نابینا می‌تواند آن را مثل جلیقه بپوشد و یا روی عصا نصب شود.
اولین کفش هوشمند دنیا Le Chal نام دارد که در هندی به معنی «برویم» است، این کفش را یک هندی به نام آنیرود شارما که در آزمایشگاه‌هایMIT کار می‌کند و یک محقق در زمینه وسایل راهبری به نام کریسپیان لارنس درست کرده‌اند.
یک سنسور مجاورت در جلوی کفش تعبیه شده است که زمان نزدیک شدن کاربر به موانع به او هشدار می‌دهد و می‌تواند آن‌ها را از فاصله 3 متری تشخیص دهد
این کفش به کاربر کمک می‌کند به مکان جغرافیایی مورد نظر خود رسیده و از موانع سر راه دوری کند.
کفش به جی پی اس مجهز است، فرد نابینا می‌تواند به صورت صوتی مقصد خود را به کفش بگوید، کفش با استفاده از ویبره‌هایی که در کفی دو کفش تعبیه شده است، فرد نابینا را راهنمایی می‌کند که به کدام سو برود، هر وقت که لازم باشد او به چپ بپیچد، کفش چپ ویبره می‌کند و بر عکس. در ضمن با نزدیک شدن به مقصد به شدت ویبره افزوده می‌شود (چیزی شبیه بازی‌های کودکانه).
کفش هوشمند به جای عصای سفید
طرز کار Le Chal به گونه‌ای است که یکی از کفش‌های کاربر، بر اساس فیدبک لمسی کار می‌کند؛ بدین صورت که چهار سنسور لرزشی تعبیه شده در کفش به کاربر علامت می‌دهد به چه سمتی حرکت کند. در ابتدا کاربر باید با نصب برنامه کاربردی Le Chal – که مخصوص سیستم عامل آندروید است- بر روی تلفن همراه خود، مقصد خود را در نقشه‌های گوگل وارد کند. سپس تلفن همراه به وسیله‌ی بلوتوث با مدار LilyPad Arduino (واقع در پاشنه کفش) ارتباط برقرار کرده و گوگل با استفاده از داده‌ی محلی GPS خود، مسیرها را یکی یکی مشخص می‌کند و پس از آن تلفن همراه‌، هر کدام از چهار سنسور لرزشی را بر حسب نیاز روشن می‌کند. هنگام شروع حرکت، شدت لرزش ها کم است اما هنگام نزدیک شدن کاربر به نقاطی که باید تغییر جهت دهد، شدت لرزش‌ها افزایش میابد.
یک سنسور مجاورت نیز در جلوی کفش تعبیه شده است که زمان نزدیک شدن کاربر به موانع به او هشدار می‌دهد و می‌تواند آن‌ها را از فاصله 3 متری تشخیص دهد.
کفش هوشمند به جای عصای سفید
البته این کفش نمی‌تواند به فرد نابینا در مورد ناهمواری‌ها و موانع مسیر راه هشدار بدهد و در آینده باید با فناوری‌های دیگری، این کفش مجهزتر شود. کسی چه می‌داند، شاید با ترکیب یک عینک هوشمند و کفش هوشمند، افراد نابینا بدون نیاز به راهنمای انسانی یا سگ راهنما بتوانند در آینده نزدیک به سادگی آمد و شد کنند.
قیمت این کفش برای افراد نابینا 40 تا 50 دلار و برای سایر افراد کنجکاو، 100 دلار است.

  امتیاز: 0.00