منو
 صفحه های تصادفی
مراحل تحولی در سلسله قاجار
طب سوزنی
cataract
باران اسیدی
ارزبری
تعیین جنسیت
برگزیدگان الهی از زبان پیامبر اکرم
نقشه برداری از اعماق اقیانوسها
عبدالله بن یقطر و خطبه در کوفه
اصلاح امور مالی توسط امیرکبیر
 کاربر Online
1091 کاربر online
 : کامپیوتر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه کامپیوتر 3 ستاره ها ارسال ها: 1679   در :  دوشنبه 30 دی 1392 [17:15 ]
  عاملهای نرم­افزاری هوشمند
 

در فعالیتهای خرید و فروش سنتی، خریدار در مراحل تفسیر اطلاعات و داده­های کسب شده در مورد محصولات و خدمات، اتخاذ تصمیم بهینه خرید و در نهایت انجام مذاکره و معامله و پرداخت، نیازمند صرف وقت و تلاش بسیار است. همچنین فروشنده نیز در این فرایند به بررسی پیشینه مشتریان؛ ارائه اطلاعات مناسب به مشتری در مورد محصول و خدماتی که به خرید منتهی شود به صرف وقت و هزینه بالا در انجام مذاکره و معامله و مراحل تحویل نیاز دارد. هدف اصلی تجارت الکترونیک حداقل کردن حضور فیزیکی و فعالیت خریدار و فروشنده در کلیه مراحل خرید و فروش و بهینه کردن این فرایند است. عاملهای هوشمندی که در تجارت الکترونیک به‌کار برده می­شوند، هدایت و اداره کسب­وکار در تمامی زمینه­های تجارت الکترونیک را به‌طور شگرفی منقلب نموده­اند. عاملهای هوشمند به مکانیزه کردن فعالیتهای مختلف، کاهش زمان کار و در نتیجه کاهش هزینه­های انتقال کمک می­کنند. در این راه تجارت الکترونیک با افزایش پذیرش ابزارهای جدید و انجام معاملات مالی و تجاری از طریق اینترنت، هزینه­ها را شدیدا کاهش می­دهد و موجب بهینه شدن کل تجربیات خرید و فروش می‌شود. تکنولوژی عامل هوشمند ابزار جدیدی برای غلبه بر بعضی کاستیهای تجارت الکترونیک است که البته به جهت توسعه و کاربرد بیشتر به دانش و نظر کارشناسانی از جمله خریداران، مذاکره­کنندگان قرادادها و متخصصان بازاریابی نیاز دارد.
همانطور که ذکر شد سودمند ساختن فرایندهای تجارت الکترونیک از کاربردهای مختلف عاملهای هوشمند است. عاملها برنامه­ها را درک می کنند و وظایف خواسته شده را به‌طور مستقل از کاربر انجام می­دهند. عاملهای نرم­افزاری هوشمند می­توانند در گستره وسیعی از کاربردها، از جمله: پست الکترونیک، حراجها، کنترل و نظارت در تجارت الکترونیک و تسهیل فرایندهای طرف مشتری استفاده شوند. عاملهای نرم­افزاری هوشمند بایستی خودگردان و مستقل، دارای قابلیت برقراری ارتباط، حساس و باهوش بوده و همانند انسانها بتوانند شایستگی انجام وظیفه خاص و ویژه را داشته باشند. با توجه به توانایی استقلال عاملها در انجام کارها، ارجاع کارهای عادی، برنامه­ریزی شده و دوره­ای به آنها بسیار سودمند است، عاملها نماینده و وکیل کاربر خود هستند و در نتیجه در این نوع وظایف باعث صرفه­جویی در وقت و هزینه کاربر خواهند شد.

تعریف عاملهای نرم­افزاری هوشمند
تعاریف متعددی برای عاملهای نرم­افزاری هوشمند بر اساس روشهای مختلف، انتظارات و دیدگاهها ارائه می­شود. یک تعریف (shoham,1997)، عامل نرم­افزاری را واحدی هوشمند معرفی می­کند که به طور مستمر و خودکار در یک محیط خاص اغلب مملو از عاملهای دیگر در حال فعالیت است. نیاز به فعالیت مستمر و مستقل از کاربر، از آرزوی انسان ناشی می­شود، اینکه یک عامل نرم­افزاری بتواند وظایف برنامه­ریزی شده را به‌صورت منعطف و با واکنشهای رفتاری هوشمند در هنگام تغییر شرایط محیط، بدون نظارت همیشگی انسان انجام دهد. همچنین یک عامل نرم­افزاری که بیش از یک دوره زمانی اجرا می­شود، بایستی توانایی یادگیری و استنتاج از تجربیاتش را داشته باشد. به‌علاوه عامل نرم­افزاری هوشمندی که در یک محیط با انواع عاملها و فرایندها استقرار یافته است، بایستی بتواند با دیگران ارتباط داشته باشد و حتی با حرکت از یک مکان به مکان دیگر برای انجام وظایف همکاری کند.

به‌طور کلی عامل نرم­افزاری با توجه به وظایف خواسته شده می­تواند دارای خصوصیات زیر باشد:
- واکنش­پذیری: توانایی درک­کردن و عمل­کردن به‌طور انتخابی و گزینشی
- استقلال: قابلیت تصمیم­گیری در مورد رسیدن به هدف، توانایی شروع و پیش­رفتن
- رفتار مشارکتی: توانایی کار در جمع با سایر عاملها برای نیل به هدف مشترک
- توانایی برقراری ارتباط با سطوح دانش: توانایی برقراری ارتباط با انسان، سایر عاملها و با زبان­های مشابه به گفتار انسان نسبت به پروتکل­های سطح سمبلیک.
- استعداد استنتاج: توانایی درک دستورات با استفاده از دانش اولیه و همچنین امکان توسعه دانش.
- شخصیت: توانایی بیان خصوصیات و حالاتی از صفات و احساسات
- استنتاجی: توانایی یادگیری و پیشرفت با تجربیات
- پویایی: توانایی تغییر مسیر توسط خود، از یک خط­مشی فعلی به خط مشی دیگر

  امتیاز: 0.00