منو
 کاربر Online
1189 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  پنج شنبه 05 دی 1392 [13:16 ]
  خواص شلغم
 

خواص شلغم

شلغم در نقاط مختلف جهان به طرق مختلف پخته و طبخ مي گردد. برخي مردم ترجيح مي دهند از آب شلغم كه بدون فيبر فراوان و مواد مغذي زياد است استفاده كنند. همچنين برخي افراد آن را پوست مي كنند و به قطعات كوچكتر برش داده و آن را با حرارت كم با كمي روغن و چاشني افزودني طبخ مي كنند.

شلغم كم كالري است. داراي مقادير بالاي ويتامين c و آنتي اكسيدان هاست. خطر چاقي، فشارخون بالا، ديابت و سرطان هاي معده، پانكراس، مثانه و بيماري هاي ريوي را كاهش مي دهد.
شلغم به دليل ميزان بالاي مواد مغذي از بروز بسياري از مشكلات سلامتي جلوگيري مي كند يا آنها را درمان مي نمايد.

شلغم منبع غني كلسيم، فسفر، اسيدفوليك و منيزيم است. همچنين به جلوگيري از آب مرواريد و بيماري هاي قلبي عروقي كمك مي كند چون مقادير زيادي لوتئين دارد.

برگ هاي شلغم انبار بسياري از مواد غذايي حياتي هستند و در واقع اين مقدار چندين برابر موجود در ريشه آن است. برگ ها منابع غني آنتي اكسيدان هايي مثل ويتامين A، ويتامين C، كاروتنوييدهاي گزانتين و لوتئين است. به علاوه آنها منبع عالي ويتامين K نيز هستند.
برگ هاي افراشته منابع بسيار خوب ويتامين هاي گروه B نيز هستند كه شامل فولات، ريبوفلاوين، پيرودوكسين، اسيد پانتوتنيك و تيامين مي باشند. همچنين برگ هاي تازه شلغم منابع غني مواد معدني مهمي چون كلسيم، مس، آهن و منگنز نيز مي باشند.

شلغم هاي جوان (ريشه) به خاطر داشتن طعم شيرين در سالادهاي خام بسيار طعم بخش هستند و به خوبي با كلم پيچ، هويج، لبو و… مكمل مي شوند. قطعات مكعبي شكل آن به خوبي با ديگر سبزيجات مثل كلم قمري، سيب زميني و هويج در بسياري غذاها هماهنگ مي شود. ريشه هاي خرد شده را مي توان به ماكيان، گوشت بره و… اضافه كرد.

برگ هاي سبز بالايي همراه با ديگر سبزيجات در تهيه سوپ ها و نيز در وعده هاي غذايي سبزيجات پخته استفاده مي شوند.

منع مصرف:
شلغم و برگ هاي آن معمولاً براي همه و نيز زنان باردار بي خطر است.
ريشه ها و برگ حاوي اسيداگزاليكك هستند كه ماده اي است كه به طور طبيعي در برخي سبزيجات يافت مي شود (سبزيجات متعلق به خانواده براسيكا) و ممكن است به شكل سنگ هاي اگزالات در مجاري ادراري برخي افراد تبلور يابد.

بنابراين كساني كه سنگ هاي مشخص شده اگزالات در مجاري ادراري دارند ممكن است مجبور شوند از خوردن اين سبزيجات اجتناب ورزند. بنابراين استفاده كافي از آب براي حفظ كردن خروج مقدار مناسب ادرار در اين افراد توصيه مي شود تا خطر تشكيل سنگ به حداقل برسد.

  امتیاز: 0.00