منو
 کاربر Online
238 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  پنج شنبه 14 آذر 1392 [06:36 ]
  بررسی زندگی دنباله دار آیسان ISON بعد از حضیض خورشیدی
 

پس از چند روز، مشاهداتی که ستاره شناسان از دنباله دار آیسان، پس از حضیض خورشیدی انجام دادند، نشان داد که کاهش قابل توجهی از دنباله دار آیسان مشاهده می شود. البته شکی نیست که چیزی از این دنباله دار در طرف دیگر خورشید مشاهده می شود. البته سوال این است که نقطه روشنی که دیده می شود و در حال دور شدن از خورشید است، به همین حال باقی خواهد ماند و به عنوان بخشی از دنباله دار آیسان همچنان به زندگی خود ادامه می دهد و یا در حال حاضر فقط گرد و غبار به جا مانده از دنباله دار آیسان است.
دنباله دار آیسان، سفر خود را از ابر اورت به سمت خورشید را، در حدود 3 میلیون سال قبل آغاز کرد و در روز پنج شنبه 7 آذر 1392 به نزدیکترین فاصله خود از خورشید رسید. رصدخانه های مختلفی در روی زمین و در مدار زمین، مشاهده از این دنباله دار را انجام دادند. این دنباله دار طبق محاسبه های از قبل انجام شده، قرار بود به یکی از درخشنده ترین دنباله دارهای قرن تبدیل شود و به راحتی با چشم غیر مسلح دیده شود. همین ویژگی باعث شد تا آیسان بیش از دیگر دنباله دارها مورد توجه قرار گیرد. اما برونداد دنباله دار آیسان که دنباله را تشکیل می دهد و سرعت زیاد چرخش به دور خودش باعث شد تا ستاره شناسان پیش بینی های دیگری را نیز مطرح کنند مانند این که این دنباله دار در حضیض خورشیدی تاب مقاومت نداشته و از هم خواهد پاشید. نتیجه رصدها به ما می گوید که آنچه به حضیض خورشیدی نزدیک شده با آنچه که از حضیض خورشیدی خارج شده است با هم مطابقت ندارد و احتمالا در یک انفجار، هسته دنباله دار به بخشهای کوچکتری تبدیل شده است و یا اساسا از بین رفته است. اما همانطور که در تصویر زیر مشاهده می شود، دنباله دار آیسان از سمت راست پایین خورشید به نقطه حضیض وارد شده و در بالای خورشید به سمت راست در حال حرکت است. حرکت بیضی شکل دنباله دار به دور خورشید و قرار گرفتن خورشید در کانون بیضی به زیبایی در این تصویر قابل مشاهده است. و سوال همچنان پابرجا است، آیا آنچه مشاهده می شود بخش با ثباتی از دنباله دار است که همچنان در مداری بسیار کوچکتر از فاصله ابر اورت به دور خورشید خواهد گردید؟ و یا گرد و غباری است که در همان مسیر دنباله دار، مدتی را حرکت کرده و سپس آهسته آهسته محو خواهد شد؟ برای پاسخ به این سوالات و دیگر سوالاتی که مطرح است، بایستی روزها دیگری نیز سپری شود و با بررسی مشاهدات از ابزارهای نجومی بتوان بیشتر اطلاعاتی از این پدیده طبیعی به دست آورد.
منبع: NASA
با تلخیص و اضافات


تصویر

  امتیاز: 0.00