منو
 صفحه های تصادفی
استعداد پایان ناپذیر سنت
مبانی و اصول اولیه
بزرگنمایی تلسکوپ
مرزبان بن محمد
فیزیک شتابدهنده
مورچه
مدار LED چشمک زن
پیوند کوالانسی
تیره ملاستوماسه
سعدی
 کاربر Online
1063 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه فیزیک 3 ستاره ها ارسال ها: 2228   در :  شنبه 25 آبان 1392 [19:06 ]
  اثرهای اندازه‌گیری و اصل عدم قطعیت
 

اثرهای اندازه‌گیری و اصل عدم قطعیت

فیزیک‌پیشه‌ها بیش‌تر اصل عدم قطعیت را با توجه به چه‌گونه‌گی رسیدن ذره‌ها به یک حالت مشخص درک می‌کنند. مثلا می‌شود مکان ذره‌ی درون جعبه را با هر دقتی تعیین کرد؛ اما برای تکانه، بازه‌ی مقادیر ممکن بسیار بزرگ خواهدبود. می‌شود با دیدگاه دیگری نیز به این مساله نگاه کرد: اثرهای اندازه‌گیری. هایزنبرگ، خود، میکروسکوپی را مثال می‌زند که در آن، فوتون‌ها از یک ذره پراکنده می‌شوند تا مکان آن را تعیین کنند. هر چه طول موج فوتون کوچک‌تر باشد، مکان آن دقیق‌تر اندازه‌گیری می‌شود؛ و البته تکانه‌اش بیش‌تر تغییر می‌کند. اما به نظر می‌رسد که در آزمایش‌هایی که این روزها انجام می‌شوند، با کمک دسته‌ای اندازه‌گیری «ضعیف»، نابودگری کم‌تری نسبت به پیش‌بینی هایزنبرگ دیده شده‌است.

پاول بوش، از دانش‌گاه یورک در بریتانیای کبیر، و هم‌کاران باور دارند که تناقضی وجود ندارد مگر در تعیین اثر اندازه‌گیری. پیش از این، خطاهای ناشی از اندازه‌گیری به صورت حالت به حالت و با مقایسه‌ی حالت سامانه پیش و پس از یک اندازه‌گیری محاسبه می‌شدند. اما بوش و هم‌کاران نشان می‌دهند که تعیین خطای اندازه‌گیری، با یک روش مستقل از حالت، با یک نوع فرآیند تنظیم دست‌گاه اندازه‌گیری، به حدهایی که با اصل عدم قطعیت در توافق‌اند، می‌انجامد.

منبع http://physics.aps.org/synopsis-for/10.1103/PhysRevLett.111.160405

http://psi.ir/html/news/news/news2_f.asp?id=1268

  امتیاز: 0.00