آشپزخانه مكان مهمي براي فراگرفتن دربارهي چگونگي بستگي خواص ماده به دماست. وقتي آب را در كتري چاي ميجوشانيم ، افزايش دما ايجـاد بخار ميكند كه در فشار زياد سوتزنان از دهانه خـارج ميشود.
اگر شما فراموش كنيد كه حفرههاي درون سيبزميني را قبل از پختن آن درآوريد ، فشار زياد بخار ايجاد شده درون سيبزميني ميتواند باعث شود كه آن با به هم ريختگي بتركد. بخار آب در هوا ميتواند به صورت قطرههاي مايع در اطراف ليوان داراي آب خيلي سرد چگاليده شود ؛ اگر ليوان تازه از فريزر بيرون آورده شده باشد ، در اطراف آن مثل بخار آبي كه به جامد تغيير كند شبنم تشكيل خواهد شد.
تمام اين مثالها ارتباط بين خواص بزرگ مقياس يا ماكروسكوپي ماده نظير فشار ، حجم ، دما و جرم ماده را نشان ميدهند.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!