منو
 کاربر Online
745 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  پنج شنبه 04 مهر 1392 [19:16 ]
  كاهش فشار خون با تغذیه درست :
 

كاهش فشار خون با تغذیه درست :

پرفشاري خون از دسته تهديد كننده هاي سلامتي است كه در صورت بالا بودن، احتياج به يك فرايند طولاني مدت دارد كه بايد در طول سال ها ادامه داده شود .
اين فرايند شامل تغييراتي در رژيم غذايي ،‌ورزش كردن و كنترل وزن است .

اهداف تغذيه اي در افراد مبتلا به پرفشاري خون :
1. كاهش دريافت سديم و چربي

2. افزايش دريافت پتاسيم و ساير مواد معدني مفيد

3. كاهش مصرف دخانيات

4. تشويق به رعايت عادات بهداشتي در خوردن غذا و تبعيت از رژيم غذايي متعادل

5. استفاده از منابع غذايي داراي ويتامين هاي مختلف مانند ويتامين C ،‌بتاكاروتن و مواد معدني مانند منيزيوم ،‌سلنيوم ،‌و آنتي اكسيدان ها

نكته : اغلب داروهاي كنترل فشار خون ،‌از طريق غير مستقيم اثر كرده و غالبا ً ممكن است عوارض جانبي ناراحت كننده اي نظير سرگيجه ، ضعف و خستگي مفرط و بي نظمي ضربان قلب و ... ايجاد كنند . در عوض برخي مواد غذايي وجود دارند كه مي توانند باعث كاهش فشار خون بدون عوارض جانبي شوند .

1. كرفس : داراي تركيب شيميايي به نام فتاليد است كه عضلات رگ هاي خوني را گشاد مي كند و در كاهش فشار خون تأثير دارد .

2. پياز : داراي تركيبات آنتي اكسيداني است كه در انواع تيره ي ان مقدار بيشتري موجود است و در پايين آوردن كلسترول و فشار خون و كاهش لخته هاي خون در سرخرگ هاي قلب تأثيري شبيه آسپيرين دارد.

3. سير : خوردن 600 ميلي گرم سير ، از 5 تا 10 درجه فشار خون را كاهش مي دهد .

4. شنبليله : پودر تخم شنبليله ي آسياب شده ،‌كلسترول خون را پايين مي اورد . ماده ي ژله اي كه از انواع فيبر قابل حل شدن در آب به نام گالاكتومان است و در تخم شنبليله وجود دارد ،‌به اسيد هاي صفراوي باند شده و موجب كاهش كلسترول حتي در حد تأثير داروهاي مصنوعي مي شود .

5. چاي سبز : سرشار از ويتامين ها و مواد معدني مانند پتاسيم ،‌فسفر ،‌منيزيوم ،‌كلسيم و ... است .وجود فلوئور در آن باعت تعديل فشار خون شده و به حفظ سلامت اعصاب و عروق نيز كمك مي كند .

6. خرما : هر 100 گرم خرما ،‌63 ميلي گرم منيزيوم دارد كه خاصيت كاهش فشار خون را دارد و مي تواند جايگزين شيرين كننده هاي تصفيه شده مانند قند و شكر شود.

  امتیاز: 0.00