منو
 صفحه های تصادفی
کانی شناسی
تصویر متحرک حرکت همساز ساده
روز اول ولادت امام زمان عج
ریخت شناسی اجتماعی دهات ایران
پکتولیت
محاسبات میلیکان
پیاز
خواص عمومی آب دریا
سیمای قیامت در قرآن
امام علی و پیشگویی شهادت امام رضا علیهماالسلام
 کاربر Online
277 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه فیزیک 3 ستاره ها ارسال ها: 2228   در :  شنبه 15 تیر 1392 [06:44 ]
  آيا تک‌قطبی‌های مغناطیسی‌ بالاخره كشف خواهند شد؟
 

آيا تک‌قطبی‌های مغناطیسی‌ بالاخره كشف خواهند شد؟

فیزیک‌داناني از کشور آلمان تک‌قطبی‌های مغناطیسی‌ مصنوعی را در ماده‌ای ویژه‌ مشاهده کرده‌اند. آنان معتقدند این نقص‌ها (که شبیه تک‌قطبی‌ها هستند)‌ وقتی از این ماده عبور می‌کنند که حلقه‌های مغناطیسی کوچک (اسکایر‌میون‌ها-skyrmion) به همدیگر بپیوندند. اسکایر‌میون‌ها از پتانسیل‌های کاربردی بسیاری در فناوری ذخیره‌ی داده‌ها برخوردارند. این درک جدید از رفتار آن‌ها را می‌توان اولین گام مهم در توسعه‌ی این فناوری‌ها دانست.

به گفته‌ی کریستین فلیدر از دانشگاه فنی مونیخ که از اعضای این تیم تحقیقاتی است: «در این مطالعه‌ی جدید سازوکار اساسی چگونگی از بین بردن (و نیز ایجاد) اسکایر‌میون‌ها را نشان داده‌ایم.» «امتیاز دیگر این مطالعه این است که نشان می‌دهد این سازوکار (از نظر توپولوژیکی) متناظر با تک‌قطبی‌های مغناطیسی است» در این مطالعه٬ محققانی از دانشگاه صنعتی درسدن و دانشگاه کلن بکار گرفته شده‌اند.

اسکایر‌میون‌ها گردابه‌های کوچک مغناطیسی‌اند که در مواد ساخته‌شده از کبالت٬ آهن و سیلیکون وجود دارند و برای اولین بار در سال ۲۰۰۹ بواسطه‌ی مطالعات پراکندگی نوترون کشف شدند. این گردابه‌ها به شکل ساختارهای خط‌مانند (موازی با جهت میدان مغناطیسی اعمالی) حرکت می‌کنند. مغناطش یک اسکایر‌میون حول این خط پیچیده شده و موجب تشکیل شبکه‌ای شش‌گوش توسط اسکایر‌میون‌ها می‌شود. اسکایر‌میون‌ها می‌توانند حرکت الکترون‌ها را شبیه میدان مغناطیسی (و نه دقیقاً مانند آن) تحت تاثیر قرار دهند و این موضوع باعث شده تا برخی از فیزیک‌پیشگان آنان را بعنوان میدان مغناطیسی مصنوعی در نظر بگیرند.


منبع: http://physicsworld.com/cws/article/news/2013/jun/10/monopoles-unwind-magnetic-whorls

  امتیاز: 0.00