ملانین رنگدانه اصلی موهاست. ملانوسیت های فولیکول مو که فعالیت اصلی ساخت رنگدانه و حفظ ان را به عهده دارند، هر دهه از عمر حدود 20 درصد از ظرفیت تولید ملانین خود را از دست میدهند.
عامل اصلی سفید شدن مو، مادهای به نام پروکسید هیدروژن است. با بالا رفتن سن، این ماده در فولیکولها و سلولهای مو به مقدار زیادی تـولـید میشود و در نتیجه ساخت رنگدانه ملانین را متوقف میکند.
زمانی که ملانوسیتها به طور غیرفعال حضور دارند یا تعداد ملانین هر تار مو به کمتر از حد معمول میرسد، مو به رنگ خاکستری دیده مـیشـود، ولـی چـنـانچه ملانوسیتها کاملا رنگدانههای خود را از دست بدهند، مو سفید میشود.
سفیدی موها قبل از 20 سالگی در نژاد سفید غیر طبیعی و زودرس است. عوامل ارثی و کمبود فلزاتی همچون منگنز، روی، تیتانیوم، آهن و مس و عوامل دیگری همچون کمبود ویتامین ها، بیماری های تیروئید، بیماریهای سیستم ایمنی، کم خونی، رژیمهای سخت و طولانی مدت، ، بیماریهای خونی و افزایش گلبولهای سفید نیز باعث سفیدی زود هنگام و بیش ازحد موها می شوند .
در این میان عوامل ارثی بیشترین تاثیر را دارد. همچنین کـنــدن یــا قـیـچــی کــردن مــوهــای سـفـیـد بههیچ وجه باعث زیاد شدن آنها نمیشود.
هنوز ثابت نشده که رنگ کردن، تأثیری روی زودتر سفید شدن موها دارد.
توصیه هایی برای جلوگیری از سفیدشدن مو: • جهت جلوگیری از سفید شدن مو و جبران فقر غذایی پیاز مو استفاده از مقادیر زیادی ویتامین گروه B توصیه میشود.
• قرار دادن نان جو در دستور رژیم غذایی افرادی كه موهایشان سفید شده است یا خوردن روزانه یك لیوان جوشانده ی سبوس گندم، جو و یا برنج، در درمان سفیدی مو موثر است.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!