باکتری ها در واکنش به شیرینی و شکر موجود در غذاها تولید اسید می کنند که موجب آسیب به دندان ها و لثه می شوند . پس بهتر آن است وعده های غذایی 3 یا 4 بار در روز بیشتر نباشد و حتی الامکان بدون شکر و یا کم شیرین باشند.
از دست رفتن مینای دندان در اثر اسید حاصل از فعالیت میکروبها، باعث ایجاد فرسایش روی سطح مینایی دندان شده و به مرور به از بین رفتن کامل مینای دندان می انجامد و تماس عاج دندان با محیط بزاق باعث حساسیت و تغییر رنگ دندان می شود .
ـ نوشابه های گازدار و غذاهای اسیدی نیز باعث ایجاد فرسایش مینای دندان می شوند .
ـ بهترین نوشیدنی ها آب و شیر هستند . البته چای بدون قند و شکر نیز برای دندان ها مفید است زیرا حاوی فلوراید است .
ـ آب میوه بهتر است همراه غذا میل شود و در غیر اینصورت بهتر است رقیق شود تا اسیدیته آن کاسته شود .
ـ از میان وعده های شیرین بپرهیزید .
- دندان هایتان را دو بار در روز و با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید . از مسواک های نرم یا متوسط و سایزهای کوچک تا متوسط استفاده کنید و به مدت 2 دقیقه مسواک بزنید.
- حداقل یک بار در روز از نخ دندان استفاده کنید و بین دندان های خود را تمیز کنید .
- از دهان شویه های حاوی فلوراید استفاده کنید .
- از آدامس های بدون قند بعد از خوردن غذا استفاده کنید تا علاوه بر افزایش بزاق ، اسیدیته دهان نیز کاهش یابد.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!