منو
 کاربر Online
630 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه فیزیک 3 ستاره ها ارسال ها: 2228   در :  جمعه 10 خرداد 1392 [11:40 ]
  ﺍﻛﻮﺳﺘﻴﻚ ﻓﻨﺠﺎﻥ چای
 

ﺍﻛﻮﺳﺘﻴﻚ ﻓﻨﺠﺎﻥ چای

ﺩﺭﻳﻚ ﻓﻨﺠﺎﻥ چای ﺁﺏ ﺩﺍﻍ ﺑﺮﻳﺰﻳﺪ ﻭ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻰ ﻛﻪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻫﻢ ﻣﻰ ﺯﻧﻴﺪ، ﻳﺎ ﺑﺎ ﻧﺎﺧﻦ ﺑﻪ ﭘﺎﻳﻴﻦ ﺳﻄﺢ ﺑﻴﺮﻭﻧﻰ ﻓﻨﺠﺎﻥ ﻭ ﻳﺎ ﺑﺎ ﻳﻚ ﻗﺎﺷﻖ ﺑﻪ ﺳﻄﺢ ﺩﺭﻭﻥ ﺁﻥ ﺿﺮﺑﻪ ﺑﺰﻧﻴﺪ. ﺑﻪ ﺑﺴﺎﻣﺪ ﭼﺮﺧﺶ ﺗﻮﺟﻪ ﻛﻨﻴﺪ.

ﺳﭙﺲ ﭘﻮﺩﺭﻯ، ﻣﺜﻞ ﭘﻮﺩﺭ ﻗﻬﻮﻩ ﻯ ﻓﻮﺭﻯ، ﺑﻪ ﺁﻥ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻛﻨﻴﺪ ﻭ ﺩﻭﺑﺎﺭﻩ ﺑﻪ ﻓﻨﺠﺎﻥ ﺿﺮﺑﻪ ﺑﺰﻧﻴﺪ. ﺍﻛﻨﻮﻥ ﺑﺴﺎﻣﺪ ﻛﻤﺘﺮ ﺍﺳﺖ، ﺍﻣﺎ ﺩﺭ ﻋﺮﺽ ﭼﻨﺪ ﺩﻗﻴﻘﻪ ﺑﻪ ﻣﻴﺰﺍﻥ ﺍﻭﻟﻴﻪ ﻯ ﺧﻮﺩ ﺑﺎﺯﻣﻰ ﮔﺮﺩﺩ. ﭼﺮﺍ ﺑﺴﺎﻣﺪ ﻛﺎﻫﺶ ﻣﻰ ﻳﺎﺑﺪ، ﻭ ﭼﺮﺍ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﭘﻴﺪﺍ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ؟

پاسخ:
ﻭﻗﺘﻰ ﺑﺎ ﻳﻚ ﻗﺎﺷﻖ ﺑﻪ ﻓﻨﺠﺎﻥ ﺿﺮﺑﻪ ﻣﻰ ﺯﻧﻴﺪ، ﺑﺎﻋﺚ ﻣﻰ ﺷﻮﻳﺪ ﺩﻳﻮﺍﺭﻩ ﻯ ﻓﻨﺠﺎﻥ ﺩﺭ ﺑﺴﺎﻣﺪ ﻣﻌﻴﻨﻰ ﺑﻪ ﻧﻮﺳﺎﻥ ﺩﺭﺁﻳﺪ ﻭ
ﺑﺪﻳﻦ ﺗﺮﺗﻴﺐ ﺍﻣﻮﺍﺝ ﺻﻮﺗﻰ ﮔﺬﺭﺍ ﺩﺭ ﺳﺘﻮﻥ ﺁﺏ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ.

ﺩﺭ ﺍﻳﻨﺠﺎ ﺑﻪ ﺍﺛﺮ ﺩﻭﻣﻰ ﻋﻼﻗﻪ ﻣﻨﺪﻳﻢ ﻭ ﺑﺎ ﺿﺮﺑﻪ ﺯﺩﻥ ﺑﻪ ﺗﻪ ﻓﻨﺠﺎﻥ ﺑﺎ ﺍﻧﮕﺸﺖ ﻳﺎ ﻫﺮ ﺍﺑﺰﺍﺭ ﻧﺮﻡ ﺩﻳﮕﺮ ﺍﺛﺮ ﺍﻭﻝ ﺭﺍ ﻛﻤﻴﻨﻪ ﻣﻰ ﻛﻨﻴﻢ. ﺍﺯ ﻣﻴﺎﻥ
ﻛﻠﻴﻪ ﻯ ﺍﻣﻮﺍﺝ ﺻﻮﺗﻰ ﺍﻯ ﻛﻪ ﻣﻰ ﺗﻮﺍﻧﻴﺪ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻛﻨﻴﺪ، ﺑﺮﺧﻰ ﺍﻣﻮﺍﺝ ﻃﻮﻝ ﻣﻮﺝ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮﺍﻯ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﺮﻓﺘﻦ ﺩﺭﺳﺖ ﺩﺭ ﺑﻴﻦ ﺍﻧﺘﻬﺎﻯ
ﺑﺴــﺘﻪ ﻭ ﺑﺎﻻﻯ ﺑﺎﺯ ﺳــﺘﻮﻥ ﺁﺏ ﺭﺍ، ﺩﺭ ﺁﻥ ﭼﻪ ﺗﺸﺪﻳﺪ ﺧﻮﺍﻧﺪﻩ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ، ﺩﺍﺭﺍ ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﺍﻳﻦ ﺍﻣﻮﺍﺝ ﺻﻮﺗﻰ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﺭﺍ ﺗﻘﻮﻳﺖ
ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ ﻭ ﺩﺭﻧﺘﻴﺠﻪ ﻣﻮﺝ ﺑﺮﺍﻳﻨﺪ ﺑﺰﺭﮔﻰ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻭﺟﻮﺩ ﻣﻰ ﺁﻭﺭﻧﺪ.

ﺑﺨﺸﻰ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺻﺪﺍ ﺍﺯ ﺁﺏ ﻧﺸﺖ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ ﻭ ﺷﻨﻴﺪﻩ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ، ﻭ ﺑﺴﺎﻣﺪ ﺁﻥ ﺑﺴﺎﻣﺪ ﺗﺸﺪﻳﺪ ﻓﻨﺠﺎﻥ ﺁﺏ ﻧﺎﻣﻴﺪﻩ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ.
ﺍﻳﻦ ﺑﺴﺎﻣﺪ ﺗﺸﺪﻳﺪ ﺑﻪ ﺍﺭﺗﻔﺎﻉ ﺳﺘﻮﻥ ﺁﺏ ﻭ ﺳﺮﻋﺖ ﺻﻮﺕﺩﺭ ﺁﺏ ﺑﺴﺘﮕﻰ ﺩﺍﺭﺩ. ﺳﺮﻋﺖ ﺻﻮﺕ ﺩﺭ ﻫﺮ ﻣﺎﺩﻩ ﺑﻪ ﭼﮕﺎﻟﻰ
ﻭ ﺗﺮﺍﻛﻢ ﭘﺬﻳﺮﻯ ﺁﻥ ﻣﺎﺩﻩ ﺑﺴﺘﮕﻰ ﺩﺍﺭﺩ. ﻫﺮﭼﻪ ﭼﮕﺎﻟﻰ ﺑﻴﺶ ﺗﺮ ﺑﺎﺷﺪ، ﺳﺮﻋﺖ ﺻﻮﺕ ﺑﻴﺶ ﺗﺮ ﺍﺳﺖ، ﺍﻣﺎ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﺗﺮﺍﻛﻢ ﭘﺬﻳﺮﻯ
ﺑﺎﻋﺚ ﻛﺎﻫﺶ ﺳــﺮﻋﺖ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ. ﺳــﺮﻋﺖ ﺻﻮﺕ ﺩﺭ ﺁﺏ ﺣﺪﻭﺩ 1470 ﻣﺘﺮ ﺑﺮ ﺛﺎﻧﻴﻪ ﺍﺳﺖ.

  امتیاز: 0.00