منو
 کاربر Online
716 کاربر online
 : تاریخ
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر دوره متوسطه 2 ستاره ها ارسال ها: 94   در :  شنبه 07 بهمن 1391 [07:15 ]
  بخش سی و سوّم(قسمت دوم )
 

جواهرات در دوره اشکانی:
اظهار علاقه اشکانیان به آداب و تمدن یونانی و ایجاد مکتب فیلهلنی (دوستداری یونان) (دوستداری فرهنگ یونان)، به قول عباس اقبال آشتیانی بسیار سطحی بود ولی چند نسل بعد از مردمی بودند که میراث دوره هخامنشی را داشتند و ذوق هنری و تمدنی از میان نرفته بود، فیلهلن بودن پادشاهان تحت تأثیر فرهنگ مردم به تدریج رنگ می‌باخت به طوری که در دوره اشکانی نیز مثل عهد هخامنشیان، ساختن ظروف طلا و نقره معمول شد و حتی در آن ایام روی جام‌ها و ظروف را با نقوش کنده‌کاری شده تزیین نمودند.
نمونه‌های چندی از این قبیل ظروف زرینه و سیمینه دوره اشکانی در موزه‌های مختلف ممالک غربی و در مجموعه‌های خصوصی هنر دوستان با ذوق وجود دارد. هر کس می‌خواهد به تفصیل و تصویر ریز آن‌ها پی ببرد رجوع کنید به مقاله آقای فیلیس آکرمان(Phillis Ackerman) در کتاب پروفسور پوپ تحت عنوان هنر ایرانی ساختن جواهرات نیز در عهد اشکانیان رایج بوده و لیکن آن چه از زیورآلات این دوره تاکنون به دست آمده در آن‌ها برخلاف بازوبندها و گلوبندهای محکم و طبیعی عصر هخامنشی جنبه آرایشی آن غلبه دارد. آثار تزیینی که از طلا در دوره اشکانی ساخته شده در موزه بغداد موجود است. زرگران رومی در آن دوره از هنر طلاسازان پارتی تقلید نمودند. اشکانیان نیز مثل مردم عهد هخامنشی گردنبند و گوشوار داشتند و در آرایش اسب و اسلحه نقره و طلا به کار می‌بردند. پادشاهان و ملکه به جواهر بسیار خود را می‌آراستند.

  امتیاز: 0.00