منو
 کاربر Online
880 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  جمعه 06 بهمن 1391 [16:17 ]
  صورت فلکی گاو- پاسخ
 

با عرض سلام خدمت شما دانش آموز گرامی، ملیکا محمود آبادی از بیرجند
صورت فلکی گاو، یکی از صورتهای فلکی منطقه البروج می باشد. این صورت فلکی برابر با دومین ماه سال خورشیدی، یعنی اردیبهشت است. از هنگامی که خورشید وارد این صورت فلکی می شود تا هنگامی که خورشید از این صورت فلکی خارج می شود 31 شبانه روز طول می کشد. این صورت فلکی، یکی از صورتهای فلکی بسیار زیبا در آسمان می باشد. یکی از ویژگی های این صورت فلکی، همسایگی آن با خوشه پروین است.

صورت فلکی ثور(گاو) در کتاب عبدالرحمن صوفی

تصویر



در نقشه زیر: مکان صورت فلکی گاو، در نقشه آسمان این شب ها تا نیمه بهمن 91 در ساعت حدود 22 شب
اگر از بالای نقشه به پایین آن یا از شمال نقشه به جنوب آن خطی را رسم کنیم، این خط از روی سیاره مشتری یا Jupiter که با رنگ آبی نشان داده شده است، می گذرد. در زیر سیاره مشتری، صورت فلکی گاو یا Taurus قرار دارد.

تصویر


تصاویر مختلفی از صورت فلکی گاو


تصویر


تصویر


تصویر


اطلاعات بیشتر در مورد صورت فلکی گاو- منبع این بخش، دانشنامه رشد به آدرس زیر می باشد. http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/mavara-index.php?page=%d8%ab%d9%88%d8%b1+%c2%ab%d8%b5%d9%88%d8%b1%d8%aa+%d9%81%d9%84%da%a9%db%8c%c2%bb&SSOReturnPage=Check&Rand=0
ثور (Tau) گاو
مقدمه
ثور یکی از صورتهای فلکی شناخته شده اولیه است که چهره یک گاو نر را که نمادی برای قدرت و باروری در اساطیر بسیاری از تمدنهاست، نشان می‌دهد. این مکان منزلگاه خوشه‌های ستاره‌ای پروین و قلایص در محدوده دایرة البروج است و به همین لحاظ ثور برای علاقمندان به ستاره شناسی مجموعه بسیار جالبی است. زمان رسیدن به نصف النهار 25 دی و مساحت آن: 797 درجه مربع.
ستاره‌ها
آلفای ثور یعنی دبران که در عربی به مفهوم تعقیب کننده (خوشه پروین) است چشم گاو را نشان می‌دهد و به نظر می‌رسد که متعلق به خوشه قلایص باشد. اما در حقیقت چنین نیست و با آن ارتباطی ندارد. طیف این ستاره از نوع K5III با قدر 0.9 به فاصله 60 سال نوری با زمین است. ستاره دبران به اندازه کافی روشن است که بتواند رنگ نارنجی - قرمز خود را بسادگی به ما نشان دهد.
اجرام عمقی آسمان
گروه 200 ستاره‌ای قلایص در وسعی به طول 6 درجه و فاصله 140 سال نوری از زمین قرار گرفته و به شکل حرف وی (V) صورت فلکی ثور را می سازد. خوشه پروین (M45) یا هفت خواهران اساطیر یونانی در واقع یک خوشه باز نسبتا جوان متشکل از صدها ستاره در سطحی که 2 درجه را می‌پوشاند در فاصله 4.5 سال نوری از ما قرار گرفته است. در یکی از شاخهای گاو ، مشهورترین باقیمانده یک ابر نواختر معروف به سحابی خرچنگی (M1) قرار گرفته که دارای قدر هشتم با چادری از گاز است که یک تپ اختر (پالسار) در حال چرخش ابر متراکم را احاطه کره است.
رصد با چشم غیر مسلح
آلفا- ثر (دبران) ، ستاره‌ای است سرخ رنگ و حدود 70 سال نوری با ما فاصله دارد. گروهی از ستارگان به شکل V که از نزدیکی دبران شروع می‌شوند `هیادها` نام گرفته و صورت گاو را درست می‌کنند. هیادها خوشه ستاره‌ای باز بوده و حدود 120 سال نوری از ما دور است. خوشه باز دیگری که تقریبا همانند دب اصغر ، ولی کوچکتر و فشرده‌تر از آن است، پلیادها یا خوشه پروین نام دارد و در شاخه گاو دیده می‌شود. در این خوشه ، 6 تا 10 ستاره را می‌توانید ببینید.

رصد با دوربین دو چشمی
بتا- ثور ، که در انتهای شاخ گاو قرار گرفته ، ستاره زیبای سفید رنگی است که کمتر از 200 سال نوری با ما فاصله دارد. هیادها و پلیادها دو حوزه زیبا از ستاره‌ها هستند. با دوربین دو چشمی چند ستاره در پلیادها می‌توانید بشمارید؟
رصد با تلسکوپ
هیادها و پلیادها را رصد کنید. همچنین می‌توانید سحابی M1 (در نزدیکی ستاره زتا ثور) را ببینید.

  امتیاز: 0.00