منو
 کاربر Online
1026 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  سه شنبه 19 دی 1391 [10:32 ]
  پاسخ به سوال در مورد نجوم
 

با سلام خدمت شما دانش آموز گرامی
همانطور که می دانید نجوم جزو معدود علومی است که در سطح جهان دارای دو بخش است. این دو بخش عبارتند از:
1- نجوم آماتوری
2- نجوم حرفه ای
توضیح نجوم آماتوری:
شاید اولین انسانهایی که چشم باز کردند و به آسمان نگریستند، همواره تمایل داشتند بدانند که این گوی های بلورین چسبیده به سقف آسمان چیست. همچنین زندگی انسانها به صورت عام، گره خورده با اصطلاحات نجومی است و این، کاری به تخصص در ریاضی و سایر علوم نیز ندارد. اصطلاحاتی مانند: صبح، ظهر، غروب، شب، روز، هفته، ماه، سال، قرن و غیره جزو بخشی از زندگی ما شده است و به غیر از این، انسانها شاهد حرکت اجرامی مانند ماه و خورشید و سیارات و دنباله دارها و... نیز هستند. این شگفتیهای طبیعت باعث شده تا همه انسانها به نوعی با نجوم پیوند خورده و به آن علاقه مند شوند. در بین همین مردم هستند کسانی که با دقت بیشتری به مشاهده آسمان پرداخته و حرکت اجرام آسمانی را رسم کرده و به طور خود جوش، بدون حتی تحصیلات عالیه به مطالعه پیرامون این علم می پردازند.به این گروه از افراد، علاقه مند یا آماتور می گویند. در کشور ما نیز از حدود بیست سال قبل فهالیتهای آماتوری شروع شده و امروزه اشخاص و یا گروه هایی ثبت نشده و یا ثبت شده مانند NGO ها به فعالیتهای نجومی می پردازند. در بخش دولتی نیز مراکزی مانند پژوهش سراهای دانش آموزی با ایجاد گروه های نجوم فعال هستند و زمینه فعالیت را برای دانش آموزان فراهم می کنند و در سطوح بالاتر نیز ایجاد همین سایت رشد و بخش نجوم که شما به آن نامه نوشته اید، خدمات آموزشی نجوم را در سطح جامعه بر عهده دارد و همچنین ده ها و صدها سایت آماتوری که در حال فعالیت هستند. در همین بخش نیز سالانه شاهد برگزاری ده ها کارگاه و مسابقه در سطوح بسیار خوب هستیم. شاید برایتان جالب باشد که بدانید سیاره کوتوله پلوتو توسط یک منجم آماتور به نام کلاید تومبا و با تجهیزاتی غیر حرفه ای کشف شد. رصد صور فلکی، رویت هلال ماه، اندازه گیری میزان حرکت ماه در آسمان در شبهای متفاوت، رصد اجرام مسیه و ده ها و صد ها فعالیت دیگر را آماتورها می توانند انجام دهند.
توضیح نجوم حرفه ای:
نجوم حرفه ای، نجوم دانشگاهی یا آکادمیک است. غالب فرضیه ها و نظریه ها و قوانین توسط منجمین حرفه ای شکل می گیرد و همچنین آنالیز دیتاهای آماتورها نیز توسط منجمین حرفه ای بررسی و اعلام می شود. منجمین حرفه ای ریاضیات را در سطح عالی می دانند و این موضوع، ورود به این رشته را کمی سخت می کند. معمولا علاقه مندان به نجوم حرفه ای، در دبیرستان رشته ریاضی فیزیک می خوانند و در دانشگاه لیسانس فیزیک می گیرند و سپس فوق لیسانس اختر فیزیک گرفته و در نهایت دکترای نجوم با گرایشهای مورد علاقه شان را دریافت می کنند. امروزه در کشور ما فوق لیسانس نجوم و دکترای نجوم در چندین دانشگاه ارایه می شود و علاقه مندان به این بخش از دانش می توانند مدارک عالی را دریافت نمایند. همچنین در کشور ما، انجمن نجوم ایران وجود که عالیترین سطح تصمیم گیری در مورد مسایل نجومی است و همه اعضای آن از بین حرفه ای ها و با رای گیری انتخاب می شوند. همایشها و کنفرانسهای بسیاری نیز در سطح حرفه ای توسط دانشگاه ها و سایر مراکز نجومی برگزار می شود. یکی از این همایشها، امسال با عنوان ششمین همایش ملی نجوم و اخترفیزیک است که از 5 الی 6 بهمن در دانشگاه بیرجند برگزار خواهد شد.
دوست گرامی، امید است آنچه را که مد نظر داشتید، توضیح داده شده باشد. اگر باز هم سوالی دارید یا توضیحات فعلی کامل نیست، بپرسید تا پاسخ داده شود.

  امتیاز: 0.00