منو
 صفحه های تصادفی
چرا آسمان شب سیاه است؟
سوره حمد و نعمت ولایت حضرت علی علیه السلام
حد
متابولیسم
کلاغ
آنتیموان
امنیت ملی
کنترل موضعی جریان خون بوسیله بافتها
امام باقر علیه السلام و خبر غیبی از فرزندان یکی از یاران
مقیاس دمای کلوین
 کاربر Online
318 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  شنبه 16 دی 1391 [09:36 ]
  جایگزینی انسان با ربات کاوشگر - پاسخ
 

دوست گرامی جناب آقای عادل الهامی از اصفهان
با عرض سلام
روحیه شجاعانه و بلند پروازانه شما قابل تقدیر است. به ویژه اینکه برای رو به رو شدن با هر نوع خطر فضایی اعلام آمادگی می کنید. در همین زمینه من اطلاعاتی را در اختیارتان قرار می دهم تا بهتر بتوانید برای آینده تان برنامه ریزی کنید.
همانطور که می دانید، ماهواره ها و سفینه های فضایی جزو گرانترین ساخته های دست انسان است. اگر قیمت هر چیز را تقسیم بر وزن آن کنیم، آنگاه قیمت یک کیلو گرم از آن به دست می آید و محصولات فضایی، گرانترین چیزها هستند. مثلا اگر قیمت یک اتومبیل را 200 میلیون ریال در نظر بگیریم و وزن آن را 1000 کیلو گرم، آنگاه وزن هر کیلوگرم آن دویست هزار ریال خواهد بود. حال در نظر بگیرید هزینه سفینه مریخ نورد کیوریاسیتی را که همین چند ماه قبل بر سطح سیاره مریخ نشست، حدود 2.5 میلیارد دلار برآورد کردند. وزن این سفینه تقریبا هزار کیلو گرم است و قیمت هر کیلوگرم از آن چیزی معادل 2.5 میلیون دلار خواهد بود. حالا منطقی است در نظر بگیریم، فردی که می خواهد از چنین امکاناتی استفاده کند باید دارای سطح دانش و مهارت و تخصص بسیار بالایی باشد. معمولا دو گروه افراد به فضا اعزام می شوند. گروه اول خلبان و کمک خلبان است که معمولا از بین ورزیده ترین خلبانهای جنگی انتخاب می شوند. گروه دوم، دانشمندان هستند که بایستی بالاترین تخصص در رشته خود را دارا باشند. اخیرا گروه سومی نیز به وجود آمده و آن علاقه مندان ثروتمندی هستند که در قبال پرداخت هزینه به مسافرت فضایی می روند.
در کشور ما نیز سرمایه گذاری های زیادی از مدتها قبل آغاز شده است و به نتایج خوبی نیز رسیده ایم. امید است با تلاش و همت شما جوانان عزیز بتوانیم گامهای بلندتری نیز برداریم. جهت آشنایی شما، تعدادی از مراکزی را که در کشور ما در امور فضایی فعالیت دارند را به طور اختصار توضیح می دهیم. برای اطلاعات بیشتر می توانید به سایتهای مرتبط مراجعه کنید.


ستاد توسعه فناوری هوا فضا
اهداف ستاد
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور یکپارچه نمودن و انسجام سامانه های علم، فناوری و نوآوری کشور در بهمن ماه سال 1385 با حکم رئیس جمهور محترم تاسیس شد. ستاد توسعه فناوری هوافضا از جمله ستادهای نُه گانه ی این معاونت است که اعضای آن متشکل از حدود 20 نفر از مدیران ارشد و صاحب نظران حوزه هوافضایی کشور از بخش های دولتی، خصوصی، دانشگاهی و انجمن های علمی مرتبط می باشند. سه کارگروه تخصصی نیز در حوزه های هوایی و هوانوردی، فضایی و سایر فناوری های مرتبط درجهت تحقق اهداف و برنامه های ستاد فعالیت می نمایند.
اهداف و برنامه های ستاد :
الف : تدوین سیاست های راهبردی هوافضای کشور
ب : ایجاد هم آهنگی فراسازمانی و هم افزایی
ج : تولید ثروت از دانش با تجاری سازی فناوری های هوافضایی
د : مشارکت حداکثری بین نهادهای داخل و خارج از کشور
ستاد توسعه فناورد هوا فضا در راستای سیاست گذاری در حوزه هوا-فضا در زمینه های زیر مشغول فعالیت می باشد
- سند ارزیابی موقعیت فناوری هوا فضای کشور
- سند نقشه راه اکتساب فناوری هوا فضا
- سند راهبردی توسعه فناوری هوا فضا
http://www.aero-space.ir

سازمان فضایی ایران
بر اساس ماده 8 و 9 مصوبه 68159 مورخ 22/9/1382 مجلس شورای اسلامی، شورای عالی فضایی با ریاست رئیس‌جمهور و عضویت نهادهای ذیربط تشکیل گردید و براساس همین مصوبه سازمان فضایی ایران بنیاد نهاده شد.
تاریخچه
با توجه به فعالیت‌های گوناگونی که در زمینه فناوری فضایی و مسایل مربوط به فضا در سراسر دنیا در حال انجام است، ضرورت ایجاد سازمانی واحد در کشورمان امری اجتناب‌ناپذیر و نیازی غیرقابل انکار جلوه می‌کرد. فناوری فضایی، خوشبختانه از سال‌های پیش مورد توجه مسئولان، کارشناسان و متخصصان قرار گرفته و تا به امروز دستاوردهای مثبت و بی‌شماری به همراه داشته است، امّا نبود متولی خاصی که بتواند این فعالیت‌ها را به طور متمرکز هدایت کرده و در مسیر اصلی و درست قرار دهد، باعث شده تا استفاده بهینه و صحیح از این منابع صورت نگیرد.
جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یکی ار معدود کشورهای منطقه خاورمیانه، از سابقه طولانی در زمینه ارتباطات ماهواره‌ای برخوردار است و از سال 1348 با عضویت در برخی از مجامع بین‌المللی مرتبط با فضا خود را به عنوان کشوری پیشرو در امر هوافضا به دنیا معرفی کرده است.
همانگونه که گفته شد، تشکیل یک نهاد مستقل و متمرکز در امر فضا در کشورمان امری اجتناب‌ناپذیر بود و خلا چنین سازمانی در مجامع داخلی و خارجی به شدت احساس می‌شد. در همین راستا براساس ماده 8 و 9 مصوبه 68159 مورخ 22/9/1382 مجلس محترم شورای اسلامی، شورای عالی فضایی با ریاست رئیس‌جمهور و عضویت نهادهای ذیربط تشکیل گردید و براساس همین مصوبه سازمان فضایی ایران تأسیس گردید. بر همین اساس، رئیس سازمان فضایی ایران دبیر شورای عالی فضایی می‌باشد.
در پی توسعه فعالیت های فضایی کشور و توجه ویژه مسئولین امر به فناوری فضایی، شورای عالی اداری در تاریخ 7/7/1389 طی مصوبه ای چندین پژوهشگاه و پژوهشکده فعال در زمینه تحقیقات فضایی را در سازمان فضایی ایران ادغام و این سازمان از وزارت ارتباطات منتزع گردید و پس از آن در نهاد ریاست جمهوری زیر نظر مستقیم رییس جمهور اداره می شود.
از جمله وظایف شورای عالی فضایی، سیاستگذاری و تعیین خطوط کلی نظام در امر فضا می‌باشد و سازمان فضایی ایران نیز وظیفه اجرای این مصوبات را عهده‌دار خواهد بود. از آنجایی که تصمیمات متخذه از سوی شورای عالی فضایی فراگیر بوده و دارای ابعاد داخلی و بین‌المللی می‌باشد به تبع آن وظایف سازمان فضایی ایران نیز بسیار خطیر و فراگیر خواهد بود. آشنا ساختن هر چه بیشتر آحاد جامعه و مسئولان و برنامه‌ریزان کشور از دستاوردهای بشر در زمینه فناوری فضایی و کاربردهای آن در ابتدایی‌ترین و بدیهی‌ترین نیازهای روزمره تا پیشرفته‌ترین آن‌ها از مهمترین وظایف این سازمان می‌باشد.بطور مختصر باید تاکید کرد که مدیریت فعالیت های حاکمیتی توسعه فناوری فضایی و استفاده صلح آمیز از از فضاء ماوراء جو به عهده سازمان فضایی ایران می باشد.
ذکر این نکته ضروری است کشور ما در تداوم راهی که در گذشته داشته است همواره در تلاش است تا از دستاوردهای علمی بشر در مقاصد صلح‌آمیز و بهبود وضع زندگی عموم مردم بهره‌برداری نماید و در این راه با کشورهای و مجامع بین‌المللی در تعامل بوده و خواهد بود. عضویت داشتن در مجامع بین‌المللی مرتبط با این هدف از جمله کمیته استفاده صلح‌آمیز از فضای ماورای جو سازمان ملل متحد (COPUOS) و سازمان همکاری های فضایی آسیا و اقیانوسیه (APSCO)و ...موید این مطلب می‌باشد.
از اهم فعالیت‌ها و پروژه‌هایی که در حوزه فناوری فضای در حال انجام بوده و یا به نتیجه منجر شده است می توان به موارد ذیل اشاره نمود.

پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره امید با ماهواره‌بر سفیر امید پرتابگر ساخت جمهوری اسلامی ایران.
پرتاب کاوشگرهای 3،2،1 و 4 و محموله های زیستی با پرتابگرهای کامل بومی و ایرانی در راستای اجرای پروژه اعزام انسان به فضا.
پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره رصد 1
طراحی و ساخت چندین ماهواره که به‌زودی با پرتابگرهای داخلی به فضا پرتاب خواهند شد.
منبع: نشانی پایگاه اینترنتی: سازمان فضایی ایران


پژوهشکده علوم و فناوری فضا، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
پژووهشکده علوم و فناوری فضا به منظور پاسخگویی به نیازهای کشور در زمینه طراحی، ساخت و کاربرد محصولات فضایی و اجرای پروژه های فضایی با تصویب شورای گسترش آموزش عالی با پشتیبانی سازمان فضایی ایران، در دانشگاه صنعتی امیرکبیر بنیان نهاده شد.
رنامه های پژوهشکده علوم و فناوری فضا
در طی 5 سال گذشته بیش از یکصد پروژه کلان با کاربرد های فضایی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به اجرا گذاشته شده است که شاخص ترین آن پروژه طراحی، ساخت و تست ماهواره دانشگاه صنعتی امیرکبیر (AutSat) می باشد و مدل مهندسی آن در دهه فجر 1389 به نمایش در آمده است. با توجه به سیاست های کلان دانشگاه صنعتی امیرکبیر مقرر شد، اجرای پروژه‌ های فضایی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در یک ساختار منسجم از طریق پژوهشکده علوم و فناوری فضا به اجرا گذاشته شود. پروژه های دردست اقدام پژوهشکده شامل عناوین زیر می ‌باشد:
• طراحی، ساخت و تست پیشرانش شیمیایی دو مولفه¬ای
• تست نرم افزار روی برد ماهواره
• فرستنده¬های زیر سیستم مخابرات ماهواره
• طراحی و ساخت سیستم ناوبری اینرسی GPS-INS حلقه بسته
• تستر نرم افزار در حلقه SIL بر اساس دو حسگر خورشیدی و مغناطیسی
• طراحی و ساخت دستگاه ایجاد الگوی (لیتوگرافی) ساخت ادوات میکرونی جهت کوچک¬سازی زیر سامانه‌¬های فضایی
• پایه گذاری پلت فرم نرم افزار تحلیل سازه¬های فضایی
• طراحی و ساخت مکانیزم رهاسازی ماهواره
• طراحی و ساخت مکانیزم رها شونده ( بوم و آنتن )
• طراحی و ساخت سیستم شبیه ساز شرایط حمل و نقل ماهواره
• طراحی و ساخت سیستم شبیه ساز سخت افزاری دینامیک سمت ماهواره
منبع: پایگاه اینترنتی پژوهشکده علوم و فناوری فضا


پژوهشکده تحقیقات فضایی
پژوهشکده تحقیقات فضایی وابسته به سازمان فضایی ایران بر اساس مجوز شماره ١٣٢٦٢/ ٢٢ مورخ ٣٠/ ٧ /١٣٨٦ شورای گسترش آموزش عالی وبه منظور پاسخگویی به بخشی از نیازهای پژوهشی کشوردر زمینه فناوری های فضایی ایجاد شده است.
شناخت پژوهشکده
پژوهشکده تحقیقات فضایی وابسته به سازمان فضایی ایران بر اساس مجوز شماره ١٣٢٦٢/ ٢٢ مورخ ٣٠/ ٧ /١٣٨٦ شورای گسترش آموزش عالی وبه منظور پاسخگویی به بخشی از نیازهای پژوهشی کشوردر زمینه فناوری های فضایی ایجاد شده است.
این پژوهشکده تابع تمامی قوانین و مقررات مربوط و ضوابط و آیین‌نامه‌های مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر مراجع ذی‌صلاح است .

ااهداف
مأموریت گرایی در توسعه و گسترش پژوهش در زمینه فضا و دستیابی به علوم و فناوری های نوین فضایی به نحوی که بتواند سرآمدی این زمینه را در کشور تأمین کند.
زمینه سازی مناسب برای ارتقای فعالیتهای پژوهشی مرتبط
تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی
وظایف
•بررسی و شناسائی نیازهای پزوهشی در زمینه ایجاد، انتقال و جذب فناوریهای پیشرفته فضایی
•اجرای طرحهای پژوهشی بنیادی، کاربردی و توسعه ای به منظور تحقق اهداف پژوهشکده
•فراهم آوردن امکانات لازم و متناسب با فعالیتهای پژوهشی مرتبط
•همکاری پژوهشی با دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی، نهادهای علمی، صنعتی دولتی و غیردولتی فعال داخل و خارج کشور به منظور ارتقای کیفیت فعالیتهای پژوهشی در زمینه علوم و فناوری های فضایی در چارچوب سیاستهای کلی نظام با رعایت قوانین و مقررات
•عرضه دستاوردهای علمی و پژوهشی پژوهشکده در بازار و کسب درآمد، طبق ضوابط و مقررات مربوط
•انتشار مجله، کتاب علمی، جزوه آموزشی، تولید نرم افزار و برنامه های رایانه ای متناسب با اهداف پژوهشکده طبق ضوابط و مقررات مربوط
•برگزاری همایشهای علمی و ارائه دستاوردهای پژوهشی در قالب کارگاههای آموزشی با رعایت ضوابط و مقررات مربوط

ارکان پژوهشکده
ارکان پژوهشکده، بنابر ماده 5 اساسنامه، عبارتند از:
الف- هیأت امنا
ب- رئیس پژوهشکده
ج- شورای پژوهشی
بیانیه ماموریت پژوهشکده تحقیقات فضایی
سازمانی یادگیرنده، دانش بنیان، متعهد و پویا با ساختاری محصول محور که با پژوهش، برنامه ریزی، بومی سازی، ارتقا، اجرا، نظارت و توسعه فناویهای نوین صلح آمیز فضایی و با جذب، تربیت و نگهداری منابع انسانی نخبه و متخصص، قدرت رقابت در عرصه جهانی داشته و رفاه، غرور و افتخار ملی و اقتدار بین المللی برای ایرانیان به ارمغان آورد.
چشم انداز ده ساله پژوهشکده تحقیقات فضایی
پژوهشکده تحقیقات فضایی در افق ده ساله تبدیل به `کانون فعالیت های ماهواره ای کشور و بزرگترین مرکز تحقیقات فضایی خاورمیانه با برخورداری از دانش و فناوریهای پیشرفته فضایی و دستیابی به سهم مناسب از بازار محصولات و خدمات فضایی در سطح جهانی` خواهد شد.
منبع: پایگاه اینترنتی پژوهشکده تحقیقات فضایی: http://sri.ac.ir


اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران
اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران، اتحادیه‌ای است صنفی، تخصصی، غیرسیاسی، غیردولتی و غیرانتفاعی که در سال 1386 با کمک دفتر همکاری‌های ریاست جمهوری با حضور 27 شرکت بنیان نهاده شده و آغاز به کار نمود. این اتحادیه در سال 1388 به عضویت اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران در آمده و به عنوان نماینده‌ی رسمی این صنعت در مجامع داخلی و بین‌المللی حضور به هم رساند.
اهداف اتحادیه
1. تلاش برای توسعه مشارکت بخش خصوصی در فعالیتهای هوایی فضایی کشور
2. ایجاد بانک اطلاعات و مراکز اطلاع رسانی و ارتباط بین صنعتگران ، متخصصان ، محققان و دانشگاهیان
3. برنامه ریزی و برگزاری دوره های آموزشی تخصصی
4. پیشنهاد و ارائه راهکارهای کارشناسی ، علمی و تخصصی برای تاثیر گذاری بر سیاست گذاریهای کلان صنعت و فناوریهای هوایی و فضایی کشور و برقراری ارتباط مستمر با نهادهای عالی ذیربط
5. تلاش و فعالیت در جهت ارتقاء و توسعه بازار محصولات هوایی و فضایی
6. برقراری وایجاد ارتباط بین جویندگان و مراکز متقاضی
7. برگزاری سمینارها ، کنفرانسها ، نمایشگاه ها ، مسابقات و فن بازارهای تخصصی داخلی و بین المللی
8. مشاوره های صنعتی به صنعتگران و سرمایه گذاران در صورت نیاز با رعایت مقررات
9. حمایت حقوقی از اعضا و ارائه مشاوره های تخصصی قضایی و اداری
10. ترغیب و تشویق کارآفرینان موفق و مبتکران صنعتی
11. تلاش در جهت تاسیس و تقویت ساختارهای حمایتی از قبیل: نظام مهندسی هوافضا ، نظام رتبه بندی شرکتها و موسسات هوا و فضایی ، پارکهای فناوری هوا فضایی و نهادهای حمایتی مالی و سرمایه گذاری با هماهنگی نهادهای مربوطه با رعایت ضوابط قانونی
12. ایجاد بسترهای لازم جهت ارتباطات بین المللی
13. بسترسازی جهت ایجاد شرکتهای مادر تخصصی ، کنسرسیومها و موسسات لیزینگ
14. تلاش در جهت تدوین و بومی سازی استانداردهای تخصصی و اخذ مجوزهای مورد نیاز
نشانی اینترنتی اتحادیه: http://www.iasia.ir

  امتیاز: 0.00