منو
 کاربر Online
1244 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  سه شنبه 28 آذر 1391 [05:59 ]
  تغذيه ي نوجوانان در هنگام امتحان
 

تغذيه ي نوجوانان در هنگام امتحان

دوره نوجواني با جهش رشد جسمي ‌و بلوغ همراه است. بنابراين تغذيه اين دوران از نظر رشد اهميت زيادي دارد.

- يك رژيم غذايي بايد حاوي 5 گروه اصلي غذايي باشد.

- برنامه غذايي بايد متنوع باشد و انواع مواد غذايي در‌ آن گنجانده شود.
در يك ‌برنامه غذايي مناسب بايد اعتدال در مصرف مواد غذايي رعايت شده و از مصرف زياد يك نوع ماده غذايي و حذف مواد غذايي ديگر پرهيز شود.

1 ـ گروه نان و غلات: روزانه 11ـ 9 واحد
يك واحد نان برابر است با 1 برش نان بربري يا سنگك به اندازه يك كف دست و برابر است با 4 برش نان لواش به اندازه يك كف دست، يك واحد از برنج و ماكاروني پخته شده برابر است با نصف ليوان

2 ـ گروه شير و لبنيات: روزانه 3 واحد يا بيشتر .
يك واحد از شير و ماست برابر است با يك ليوان / يك واحد از پنير برابر است با 45ـ30 گرم / يك واحد از كشك برابر است با يك چهارم ليوان / يك واحد از دوغ برابر است با 2 ليوان

3 ـ گروه ميوه ها: روزانه 3 تا 4 واحد
1 واحد ميوه برابر است با 1 عدد ميوه متوسط / برابر است با يك‌دوم تا سه‌چهارم ليوان آب ميوه / برابر است با يك‌چهارم ليوان ميوه خشك

4 ـ گروه سبزي‌ها: روزانه 4 تا 5 واحد
يك واحد سبزي برابر است با 1 ليوان سبزي خام / برابر است با نصف ليوان سبزي پخته / برابر است با يك عدد سيب‌زميني متوسط

5 ـ گروه گوشت و جانشين‌هاي آن: روزانه 2 تا 3 واحد
يك واحد گوشت برابر است با 2 تا 3 تكه خورشتي (90ـ60 گرم) گوشت قرمز، ماكيان و ماهي پخته شده / 30 گرم گوشت برابر است با يك عدد تخم مرغ يا نصف ليوان حبوبات پخته يا 2 قاشق غذاخوري از مغزهاي پسته و فندق و گردو و ...

  امتیاز: 0.00