منو
 کاربر Online
256 کاربر online
 : روان شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  جمعه 30 تیر 1391 [17:09 ]
  مشکلات والدین با فرزندانشان
 

همگی تاکنون شاهد مشکلات والدین با فرزندان و بر عکس فرزنداعان با والدینشان بوده ایم. راستی علت یا علل آن چیست؟ شما می توانید در این بحث ما را یاری کنید.


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  شنبه 31 تیر 1391 [19:59 ]
  ضرورت درک فرزند
 

اولیای خانواده ها اغلب با روحیات فرزندان خود آشنا نیستند و آنها را درک نمی کنند. چنانچه اولیا قادر باشند افکار و احساسات خود را با افکار و احساسات فرزندان خود همسو کنند و انطباق دهند، می توانند آنها را درک کنند. چنین درکی باعث می شود تا آنها با درایت به برخورد با فرزند خود بپردازند و از پیش داوری های گوناگون نسبت به اعمال و رفتار فرزندان خود به موقع جلوگیری کنند و برخوردی متناسب با آنها را طرح ریزی نمایند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  سه شنبه 03 مرداد 1391 [18:39 ]
  سرزنش فرزند و تاثیر نامطلوب آن
 

تحقیر، سرزنش و مقایسه کردن فرزند خود با دیگران، باعث نگرانی های احتمالی فرزند می شود که باید مورد توجه قرار بگیرد و نسبت به آن اقدام لازم به عمل آید. همچنین والدین باید سطح توقع خود را از فرزندانشان با میزان استعداد و توان آنها در نظر بگیرند. والدین باید استعداد و توان فرزند خود راواقع بینانه مشخص کنند. نتیجۀ این کار برای والدین میزان و ملاکی است تا بر مبنای آن کار فرزند خود را مورد ارزشیابی قرار دهند و در صورت تلاش موثر و موفق، او را مورد تشویق قرار دهند. همان طور که بزرگترها در کارشان مورد تشویق قرار می گیرند و این تشویق در رضایت شغلی آنها موثر است، تشویق فرزندان نیز در کسب علم و تلاش برای پیشرفت موثر است.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  چهارشنبه 04 مرداد 1391 [16:57 ]
  تعارض
 

تعارضات خانوادگی همیشه وجود دارند ، ولی در هر خانواده موضوع فرق می کند. اصولا والدین می خواهند از طریق وعده و وعید دادن، تهدید کردن، مقایسه کردن، یا حتی از طریق صحبت، نوجوان خود را کنترل کنند. اما فرزند تمایل به استقلال دارد و برخورد خوبی با این گونه کنترل ها نمی کند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  چهارشنبه 04 مرداد 1391 [17:00 ]
  تحکم و کنترل رفتار
 

در سن نوجوانی، با برخوردهای تحکیم آمیز نمی توان با نوجوان رو به رو شد. زیرا او زیر بار این گونه دستورها نمی رود؛ بلکه سعی می کند موضع دفاعی در مقابل این حرف ها از خود نشان دهد و در این هنگام است که دچار تعارض و کشمکش با والدین می شود و این احساس در او به وجود می آید که والدین را به چشم رقبا یا حتی دشمنانی برای خود احساس کند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  دوشنبه 16 مرداد 1391 [17:36 ]
  فراموش کردن دورۀ کودکی
 

هنگامی مسایل و رفتارهای دورۀ کودکی و نوجوانی فراموش می شوند که انسان به دورۀ بزرگسالی برسد. در دورۀ بزرگسالی است که بزرگترها متوجه نیستند و فراموش می کنند که مخاطبانشان کیستند و یا چه روحیه ای دارند؛ لذا رفتارشان با فرزندانشان یکنواخت و همانند بزرگسالان است. در این برخوردهاست که امکان دارد مقاومت، درگیری، انحراف و مخالفت به وجود آید.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  پنج شنبه 19 مرداد 1391 [09:12 ]
  نقش عواطف در دورۀ نوجوانی و جوانی
 

در دورۀ نوجوانی انسان هیجانی تر از سایر دوره های دیگر زندگی است. لذا مهمترین هیجان هایی که در این دورۀ مطرح هستند عبارتند از:
- خشم. بسیاری از خانواده ها از عصبانی شدن فرزند نوجوان خود خبر می دهند. لیکن خبر ندارند که فرزندشان در دورۀ نوجوانی نسبت به دوره های قبل بسیار زودتر عصبانی می شود و واکنش نشان می دهد. بعضی مواقع کوچکترین حرفی نوجوان را عصبانی می کند. عصبانیت نوجوان اغلب متوجه کسانی می شود که در مقابل او ملایم هستند، یا ضعیف تر از او هستند مانند مادر ، خواهر ، یا افراد کوچکتر از خودش. لذا بهترین موضع گیری در مقابل عصبانیت نوجوان فقط خونسردی و داشتن رفتاری معقول است.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  پنج شنبه 19 مرداد 1391 [09:16 ]
  یاس
 

نوجوان نه تنها به سرعت عصبانی می شود ؛ بلکه به سرعت در مقابل کوچکترین شکست، ناکامی و مشکلات دچار یاس می شود. برای مثال شکست در یک امتحان ، این فکر را در ذهن نوجوان ایجاد می کند که او آن درس را اساسا نمی فهمد و یا این که نمی تواند در آن درس موفق شود. یکی از عللی که نوجوان قادر نیست در رفتارهای اجتماعی خود با پختگی عمل کند این است که کوچکترین نارسایی در رفتار اجتماعی، آنان را از امیدواری به خود در این زمینه، دور می سازد و با خود فکر می کند که فردی ناتوان و بی لیاقت است و این طرز فکر مدت ها رفتار وی را تحت تاثیر قرار می دهد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  پنج شنبه 19 مرداد 1391 [09:20 ]
  ترس
 

هر چه سن نوجوان بالاتر می رود نه تنها از ترس های وی نسبت به دورۀ کودکی کم نمی شود؛ بلکه به مجموعه ترس های او نیز افزوده می شود. ترس هایی مانند ترس از تاریکی، ترس از حیوانات، ترس از مرگ که پیش از این بوجود آمده بود، اینک با ترس های خیالی و ترس از اجتماع و غریبه ها ترکیب می شوند و لذا می توان گفت، ترس ها مجموعه ای را برای نوجوان تشکیل می دهند. نوجوان از یک سود با زیاد شدن ترس های خود مواجه است و از سوی دیگر می خواهد عزت نفس و صلابت خود را حفظ کند و به این ترتیب نمی تواند به راحتی ترس ها را از خود دور کند. لذا متوسل به رفتارهای محتاطانه می شود تا دیگران کمتر متوجه ترس های او شوند. بهترین راه برای مقابله با این ترس ها، محدود ساختن روابط به خصوص با افراد غیر هم سن و سال است.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  پنج شنبه 19 مرداد 1391 [09:23 ]
  محبت
 

احساس علاقه مندی در این سن نسبت به دیگران وجود دارد. دختران نوجوان به مردان علاقه مند می شوند. همچنین پسران نوجوان نیز به زنان علاقه مند می شوند که از نظر سنی متناسب با سن آنها نیستت. این چنین علاقه مندی ها در حقیقت دل بستن خیالی به فردی است که می تواند تا حدی نگرانی ها و آشفتگی های نوجوان را آرامش بخشد. علاقه مندی به هنرپیشه های تلویزیونی و سینمایی، علاقه مندی به ورزشکاران، به معلمان و در مواردی افرادی از فامیل و آشنایان یا همسایگان، از جمله علاقه مندی های موجود در بین نوجوانان است.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  پنج شنبه 02 شهریور 1391 [17:49 ]
  راه های کم کردن مشکلات خانوادگی
 

برای کم کردن مشکلات خانوادگی شیوه هایی وجود دارد که رعایت آنها از طرف اولیا الزامی است. این راه حل ها عبارتند از :
- پدر و مادر از مجادله و درگیری ها، حتی مختصر و لفظی در حضور فرزندان خود جلوگیری کنند.
- والدین محیط امن و آرام برای فرزندان بوجود آورند تا آنها بتوانند موفقیت هایی در امور مختلف زندگی خصوصا در تحصیلات خود بدست آورند.
- از تحقیر، سرزنش و مقایسه با دیگران باید قویا پرهیز شود. باید با توجه به تفاوت های فردی، مطابق با امکانات هر فرد، توقع خاص از او داشت.
- اولیا به نگرانی های احتمالی فرزندان واقف باشند و به آنها توجه کنند و در رفع این گونه نگرانی ها تلاش نمایند.
- عدم تمسخر افکار نوجوان.چنانچه با افکارش مخالف نیز هستید ، نباید به طور صریح و مستقیم ابراز کنید یا به اصطلاح تو ذوقش بزنید.
- تجاوز به حریم و بررسی لوازم شخصی نوجوان به بهانه های مختلف بسیار مضر است. در صورت لزوم بهتر است وی از این کار با خبر نشود. زیرا چنین عملی گویای این است که به وی اعتماد ندارید و در او ایجاد اضطراب می کند.
- از ذکر حرف ها و عقایدش برای دیگران به عنوان یک موضوع بامزه و خنده دار خودداری کنید.
- اولیا بیش از حد توان و ظرفیت فرزندانشان از آنها توقع نداشته باشند و با درک آنها سعی کنند از کارها و تلاش های مفیدشان قدردانی کنند.
- وظیفۀ والدین است که به فرزندان خود بیاموزند که از مشکلات نباید گریخت و راه های مبارزه با مشکلات و راه حل آنها را به فرزندان خود بیاموزند.
-به جای فرزند، تلاش و فعالیت های او را تشویق کنید.زیرا فرزند باید به این نکته پی ببرد که تلاش و فعالیت های او ارزشمند است و کوشش نماید که آنها را استمرار بخشد.

  امتیاز: 0.00