منو
 کاربر Online
837 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  یکشنبه 25 تیر 1391 [20:04 ]
  عبور سیاره ناهید از مقابل خورشید- قسمت چهارم: سفر به اندونزی
 

برای سفر به اندونزی و مشاهده و ثبت کنتاکتها مراحل زیر می بایستی انجام می گرفت:
1-انتخاب منطقه و مکان دقیق رصد در اندونزی
2-تهیه وسایل مورد نیاز
در برنامه ریزی اولیه، من بایستی ابتدا وارد جاکارتا می شدم و سپس به باندونگ می رفتم. هر دو منطقه را بررسی کردم. با اینکه حرکت از تهران تا جاکارتا و باندونگ به سمت شرق بود، باز هم عبور سیاره ناهید، به طور کامل در این دو مکان قابل مشاهده نبود. از روی نقشه، در طول جغرافی، از جاکارتا باز هم به سمت شرق حرکت کردم و آخرین منطقه ای را که امکان مسافرت داشت جزیره مانادو یافتم. با دکتر کنجایا مشورت کرده و ایشان نیز عنوان کردند که: فعالیتهای ترویجی و مشاهده عبور سیاره ناهید از مقابل خورشید در همه کشورشان انجام خواهد پذیرفت ولی برای پروژه های تحقیقی، آنها نیز به مانادو خواهند رفت. در مورد مکان دقیق رصد نیز ساختمان دانشکده ریاضی دانشگاه مانادو برای رصد در نظر گرفته شد.
وسایل مورد نظر نیز آماده شد. در مورد تلسکوپ، قرار شد تا از یک دستگاه تلسکوپ ویکسن ژاپنی 8 اینچ استفاده شود.
توضیح مختصری درباره جزیره مانادو ( MANADO ) :
مشخصات جغرافیایی:
01:27:05 = N
124:49:06=E
جزیره مانادو یکی از شهر های بسیار زیبا در اندونزی می باشد. این جزیره تقریبا 000/500 جمعیت دارد و تمام سطح جزیره علاوه بر سرسبزی طبیعی که به خاطر آب و هوای استوایی دارد، به انواع گلدانهای بسیار زیبا در سطح شهر نیز مزین شده است. البته جایی که الان شهر مانادو نامیده می شود در واقع مانادوی جدید است و مانادوی قدیم در فاصله ای دور در اقیانوس به صورت جزیره ای سر از آب بر آورده دیده می شود. مانادو همچنین یک شهر دانشگاهی نیز می باشد. دانشکده ریاضی و علوم طبیعی در دانشگاه مانادو دارای یک رصدخانه می باشد. این رصدخانه مجهز به یک دستگاه تلسکوپ 10 اینچ و چند دستگاه تلسکوپ کوچکتر نیز می باشد. نام رصدخانه LOKON و تقریبا 740 متر از سطح دریا ارتفاع دارد.از این رصدخانه با تلسکوپ ثابت نیز برای مشاهده عبور سیاره ناهید از مقابل خورشید استفاده شد. یک آتشفشان خاموش نیز در مانادو وجود دارد که ما از آن دیدن کردیم. نام این آتشفشان MAHAWU است. با هواپیما از جاکارتا تا مانادو سه ساعت و سی دقیقه پرواز است.
با توجه به اینکه به جز رصد در شهر مانادو، بیشتر در شهر باندونگ بودم، لذا به مطالعه منابع موجود در دانشگاه این شهر در مورد نجوم پرداختم. مردم باندونگ نیز به صورت عمومی علاقه زیادی به علم نجوم و ستاره شناسی دارند و این باعث توسعه بیشتر علم نجوم در دانشگان باندونگ شده است. مثلا در مورد عبور سیاره ناهید از مقابل خورشید، کانالهای زیادی از تلویزیون به طور مستقیم به پخش آن پرداختند و روزنامه ها نیز اطلاعات زیادی را هم در قبل و هم در بعد از عبور در اختیار علاقه مندان قرار دادند. در چند قسمت آینده سعی می شود تا مطالبی از نجوم در دانشگاه باندونگ در اختیار علاقه مندان قرار گیرد.
غلامحسین رستگارنسب
دبیرگروه انجمن نجوم سایت رشد

  امتیاز: 0.00