منو
 صفحه های تصادفی
رشته باستان شناسی
اندوه پیامبر از آینده فاطمه زهرا
اسفرود بی دم
ورود گروه تحقیق مسیحیان حبشه
چغندر
اعمال فشار و توپ رسانی
داستان کوتاه
جفت الکترون آزاد
گ.محبت امام
ژنتیک و سرطان
 کاربر Online
728 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  سه شنبه 22 فروردین 1391 [05:15 ]
  سلامتی سبزیجاتی
 

سلامتی سبزیجاتی

تصویر
هویج
هویج دارای بیشترین میزان ویتامین A یا بتاکاروتن می‌باشد. این ویتامین برای رشد سلولی، قوه‌ی بینایی و همچنین داشتن پوستی زیبا لازم است.
همچنین هویج سرشار از پکتین است. فیبر می‌تواند میزان کلسترول زیاد را کاهش دهد.

بروکلی
بروکلی منبع فوق‌العاده‌ی ویتامین C ، بتاکاروتن، ویتامین B9 و پتاسیم است که خطر بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد.
بروکلی همچنین دارای موادی است که با سرطان‌ها مقابله می‌کنند.

گل کلم
کلم، گل کلم و تمام سبزیجات این گروه مثل شلغم، تربچه و... سرشار از ویتامین C و ویتامین B9 و همچنین مواد گوگردی ضدسرطان اند.
این سبزیجات از ابتلا به سرطان‌هایی از قبیل سرطان لوله ی گوارش یشگیری می‌کنند.

کدو حلوایی
کدو حلوایی سرشار از بتاکاروتن است. هرچه گوشت این کدو تیره تر باشد میزان بتاکاروتن آن بیشتر و خواص آنتی اکسیدانی آن بالاتر است.
کدو حلوایی همچنین دارای ویتامین C و B، پتاسیم، منیزیم و فیبر است که می‌تواند سوخت و ساز چربی‌ها را بهتر کرده و میزان کلسترول خون را پایین بیاورد.

اسفناج
اسفناج همانند دیگر سبزیجات برگ سبز مانند کاهو، کلم چینی و ... دارای میزان زیادی ویتامین C، ویتامین B9 و بتاکاروتن و همچنین سرشار از فیبرها و مواد معدنی‌اند.
رنگدانه های موجود در این سبزیجات با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند. از این گذشته این سبزیجات دارای میزان اندکی اسیدهای چرب امگا3 هستند که برای سلامت قلب و عروق مفید است.

حبوبات
عدس، لوبیاها، نخود و دیگر حبوبات دارای میزان زیادی فیبر و ویتامین B اند.
حبوبات همچنین دارای مواد معدنی مثل منیزیم، پتاسیم و فسفراند. در این دنیای متنوع میزان قابل ملاحظه‌ای پروتئین‌های گیاهی و گلوسیدها نیز وجود دارد.

پیاز، سیر و موسیر
پیاز، سیر و موسیر به خاطر دارا بودن مواد گوگردی و ترکیبات خاص دیگری که دارند برای سلامت قلب و عروق مفیداند.
مصرف منظم این مواد غذایی باعث جریان بهتر خون و به این ترتیب باعث کاهش کلسترول و فشار خون بالا می‌شود. همچنین این سبزیجات دارای خواص ضدباکتریایی هستند.

فلفل دلمه‌ای
فلفل دلمه‌ای جزو آن دسته از سبزیجاتی است که سرشار از ویتامین C و همچنین بتاکاروتن و رنگدانه های فلاوونوئیدها است.
این مواد با ارزش با رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کنند و همین امر باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان می‌شود.

گوجه فرنگی
گوجه فرنگی رنگ قرمزش را مدیون رنگدانه‌ی لیکوپن است و درست به دلیل داشتن همین رنگدانه از ابتلا به بیماری پروستات پیشگیری می‌کند.

این رنگدانه در محصولات دیگری که از گوجه فرنگی تهیه می‌شود نیز وجود دارد مثل سس قرمز و کچاپ.

  امتیاز: 0.00