منو
 صفحه های تصادفی
فهرست گلها
قراقویونلو
عقرب ماهی استرالیایی
نقطه کور خود را بیابید
کندی
منی « منا »
کعب بن سور
تفسیر المیزان
لوتتیوم
کروژن
 کاربر Online
303 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  سه شنبه 17 آبان 1390 [12:17 ]
  کشف بازوهای مارپیچی در اطراف ستاره جوان SAO 206462
 

ستاره شناسان از مدتی پیش از وجود ستاره ای به نام SAO 206462 (واقع در صورت فلکی Lupus) که توسط یک دیسک احاطه شده است مطلع بودند و به انواع شیوه های در دسترس از جمله تصویر برداری گاه سنجی (chronographic imagery) تلسکوپ هابل آن را مورد مطالعه قرار دادند. اما با مشاهدات کنتراست بالا به وسیله تلسکوپ سوبارو، دو مشخصه مارپیچی عجیب در این دیسک نشان داد شد که ممکن است مربوط به فعالیت تشکیل سیارات باشد. موجهای مارپیچی در سراسر دیسک پخش می شوند که ستاره شناسان فکر می کنند از اجرامی ناشی می شوند که آشفتگی هایی ایجاد می کنند. کارول گریدی (اخترشناس مرکز پروازهای فضایی ناسا) می گوید: `دیسکها محل تولد سیارات هستند و اخترشناسان می دانند در دیسکی که محل تشکیل سیارات است آشفتگی هم وجود دارد. فکر می کردیم یک حفره بزرگ پیدا می کنیم ولی در عوض از یافتن مشخصه های مارپیچی دوگانه علاوه بر دیسک خارجی در اطراف ستاره متعجب شدیم`.
تهیه این تصاویر به کمک ابزارهای کنتراست بالای نسل جدید اپتیکهای سازگار پذیر سوبارو HiCIAO (High Contrast instrument for Subaru next generation Adaptive Optics) که برای جلوگیری از نور شدید و مستقیم ستاره طراحی شده است امکان پذیر شد.
کارول گریدی می گوید:` جالب این است که وقتی سیاراتی با جرم مشتری تشکلیل می شوند گپها (فضای خالی) کانالهایی از مواد را به سمت خود باز می کنند، ما دو بازو با گامهای (گام مارپیچی) متفاوت پیدا کردیم. بنابراین فکر می کنیم دو سیاره وجود دارند`.
هنوز هیچ سیاره ای آشکار نشده چرا که دیسک به شدت نورانی و احتمالا سیارات جوان هستند. اما گریدی گفت ستاره شناسان باید بتوانند این اجرام را در طول زمان دنبال کنند و با پیشرفت تکنیکهای تصویربرداری امیدوارند که روزی بتوانند تصاویر مستقیمی از این سیارات تهیه کنند.
منبع: NASA



تصویر

  امتیاز: 0.00