منو
 کاربر Online
725 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  چهارشنبه 23 شهریور 1390 [19:23 ]
  امکان حیات!!؟
 

یکی از این سیارات فرا‌خورشیدی که توسط تلسکوپ رصدخانه جنوب اروپا شناسایی شده‌، «HD 85512 b» نام دارد که توجه ستاره‌شناسان را به دلیل مدار حرکتی آن در لبه منطقه قابل سکونت ستاره میزبان به خود جلب کرده است. این امر نشان‌دهنده احتمال وجود شرایط برای حیات است.

این سیاره از جرمی 3.2 برابر زمین برخوردار بوده و در فاصله 36 سال نوری در صورت‌فلکی بادبان قرار دارد.

این سیاره که به دلیل احتمال وجود حیات و جرم نزدیک آن به زمین به «ابرزمین» موسوم شده، همچنین تنها نمونه در این گروه است که در منطقه قابل سکونت ستاره خود قرار دارد. این موقعیت به جایگاهی گفته می‌شود که به دلیل فاصله مناسب، امکان وجود آب به صورت مایع در سطح سیاره وجود داشته باشد.

این یافته‌های جدید که توسط ابزار هارپس رصدخانه جنوب اروپا حاصل شده در کنفرانسی درباره منظومه‌های شمسی بی‌نهایت در وایومینگ آمریکا با حضور 350 کارشناس سیارات فراخورشیدی مطرح شده است.

به گفته میشل مایور، ستاره‌شناس دانشگاه ژنو، شناسایی سیاره HD 85512 b از محدوده هارپس دور بوده که نشان‌دهنده امکان وجود سیارات قابل سکونت بیشتر در مناطق قابل سکونت ستاره‌های شبیه خورشید است.

ابرزمین‌ها که از اندازه جرم زمین تا 10 برابر آن گسترش دارند، از موضوعات مورد علاقه ستاره‌شناسان هستند چرا که احتمال دارد امکان حیات در آنها حتی از روی زمین نیز بیشتر باشد.

از بیش از 15 سال پیش که تحقیقات بر روی سیارات فراخورشیدی آغاز شد، تلسکوپ مورد استفاده برای آن تنها قابلیت شناسایی سیارات بزرگ مانند سیاره مشتری را داشت. از آن زمان، شیوه‌ها و ابزار مورد استفاده در تحقیقات بسیار حساستر شده‌اند. اکنون ابزار هارپس می‌تواند حرکات کوچک گرانشی سیارات کوچکی مانند زمین را در مدارهای نزدیک مشاهده کند.

مشاهدات هارپس از 376 ستاره شبه‌خورشیدی منجر به این نظریه شده که نه تنها بیش از نیمی از این ستارگان از سیاراتی برخوردار هستند بلکه حدود 40 درصد از آنها حداقل یک سیاره با جرم کوچکتر از زحل دارند.

  امتیاز: 0.00