مصرف چای دمكرده هنگام صبحانه موجب تسریع حركات تنفسی، سرعت گردش خون و رفع خوابآلودگی و گوارش بهتر غذا میشود.
چای علاوه بر كافئین، پروتئین و كربوهیدرات دارد. چای دارای ویتامینهای متعددی از گروه B و اسیدفولیك (C) است و برگسبز چای غنی از ویتامین C هستند. تانن بخش اصلی چای است. طعم تلخ چای مربوط به همین ماده است، پزشكان نوشیدن چایسبز را كه حاوی تانن زیادی است، به علت اثرات آرامبخشی و مسكن آن بر معده و روده توصیه میكنند. یك عیب تانن چای این است كه، از جذب مواد معدنی به ویژه آهن ممانعت میكند. چای و پلیفنلهای موجود در آن نقش بازدارنده علیه بسیاری از سرطانها دارد.
نتایج یك تحقیق نشان می دهد که خطر سكته قلبی برای مردانی كه روزانه ۴ فنجان چای مینوشند، ۷۰ درصد كمتر است. چای از ایجاد لختههای خطرناك كه منجر به سكته قلبی و مغزی میشوند، جلوگیری میكند و در كنترل فشار خون نیز مفید است.
چای همچنین با مقاوم ساختن دندانها در برابر پوسیدگی، میزان پوسیدگی دندانها را كاهش میدهد .
بر اساس مطالعات جدید چای با پیشگیری از تشكیل پلاك میكروبی، برخی باكتریهای دندانی را كه میتواند باعث بیماری لثه شود، نابود میكند. افزودن شكر به چای میتواند از اثر ضد پوسیدگی چای بكاهد همچنین بعضی محققان اعتقاد دارند افزودن لیموترش به چای اثر آن را كاهش میدهد. چایسبز و سیاه هر دو برای سلامت مفیدند اما چای سبز خاصیتش از چای سیاه بیشتر است.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!