مشکلات استخوانی در کودکان
اغلب اختلالاتی همچون گودی بیش از حد کمر، پاهای پرانتزی و انحنای غیرطبیعی ستون فقرات در نوجوانان مشاهده می شود. به همین دلیل باید به این اختلالات، بیشتر توجه داشت و تا حد امکان از بروز آنها پیشگیری نمود.
ممکن است مشکل از بدو تولد در ساختار استخوان، عضله یا تاندون وجود داشته باشد و تغییر آن نیازمند بررسی پزشکی یا جراحی است.
نوع دیگر اختلالات معمولاً به دلیل وضعیتهای نامناسب ایجاد میشود و کودکان و نوجوانان در طول زمان و در مراحل مختلف رشد به آن دچار میشوند. این اختلالات قابل درمان بوده و حتی میتوان از بروز آنها پیشگیری کرد. این گروه از اختلالات با تغییرات وضعیتی خاص، تمرینهای مناسب ورزشی یا تجویز وسایل طبی برطرف خواهد شد.
__با رعایت موارد زیر، اختلالات وضعیتی کمتر بروز میکند:
صافی کف پا__
اگر صافی کف پا به تنهایی وجود دارد و مشکل خاصی ایجاد نکرده است، اصلاح کفش و استفاده از کفیهای خاص و همچنین ورزشهایی که پزشک توصیه میکند وضعیت را بهبود میبخشد.
زانوهای پرانتزی اختلالات ساختاری و کمبود ویتامین D یا کلسیم میتواند علت بروز این اختلال باشد و به همین دلیل باید بررسیهای لازم توسط پزشک صورت گیرد.
نور خورشید، به عنوان یک منبع مهم، در تأمین ویتامین D مورد نیاز بدن نقش کلیدی دارد. شیشه پنجرهها مانع ورود کامل اشعه ماورای بنفش نور خورشید به داخل و جذب آن توسط پوست میشود؛ لذا استفاده از نور خورشید از پشت شیشه، نیاز کودکان را برآورده نمیکند
گودی بیش از اندازه کمر
بسیاری از مواقع، کودکان و نوجوانانی که دچار چاقی بیش از حد و چاقی شکمی هستند، به دلیل ضعف عضلات شکم دچار این مشکل میشوند.
در مواردی که این اختلال با قوز پشت همراه است، باید بررسیهای جدیتری انجام شود.
قوز پشت قوز پشت که با گردی شانه و افتادگی کتف و شانهها همراه است، مشکلی شایع میان نوجوان و به خصوص دختران به شمار میرود.
وضعیت نامناسب نشستن و انجام فعالیتهای دستی یا وضعیت نامناسبی که نوجوانان در زمان بلوغ میگیرند، منجر به ایجاد این حالت میشود.
در اکثر مواقع این اختلال با اصلاح وضعیت، توجه به وضعیت بدن هنگام کار کردن و انجام ورزشهای کششی شانه، کتف و نواحی فوقانی ستون فقرات برطرف میشود.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!