منو
 کاربر Online
698 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 12 تیر 1390 [17:59 ]
  خورشید دورتر از همیشه!
 

فردا، خورشید دورتر از همیشه است!
روز دوشنبه 13 تیر، خورشید در دورترین فاصله از خورشید نسبت به دیگر روزهای سال قرار می‌گیرد؛ البته انتظار نداشته باشید که خورشید را چندان کوچکتر از معمول ببینید!
به گزارش سرویس علمی برگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، موضوع از این قرار است که چرخش‌های تمام سیارات در منظومه‌شمسی از جمله زمین کاملا مدور نیست. این پدیده در قرن 17 میلادی توسط یوهانس کپلر، منجم آلمانی به شیوه ریاضیاتی با جزئیات کامل توصیف شد.
کپلر دریافت که چرخش‌های سیارات به شکل بیضوی بوده و اینکه خورشید از قسمت مرکز کمی انحراف دارد.
مدار بیضوی زمین بدین معنی است که سیاره ما هر سال در نقطه‌ای موسوم به «حضیض خورشیدی » در نزدیکترین فاصله خود به خورشید و در نقطه «اوج» در دورترین فاصله از آن قرار داد.
در روز چهارم ژوئیه (13 تیر)‌ زمین در نقطه اوج و در فاصله 152 میلیون و 102 هزار و 196 کیلومتری خورشید قرار خواهد گرفت. سال گذشته دوره حضیض در روز سوم ژانویه (13 دی) اتفاق افتاد که زمین در فاصله 169 میلیون و 597 هزار و 870 کیلومتری خورشید قرار گرفت.
به طور میانگین، زمین در حالت اوج حدود سه درصد نسبت به زمان حضیض از خورشید دورتر است. بر طبق این تحلیل، شما در روز دوشنبه خورشید را حدود سه درصد کوچکتر از همیشه خواهید یافت که البته این تفاوت تنها از طریق تلسکوپ قابل مشاهده است.

  امتیاز: 0.00