منو
 کاربر Online
804 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 19 اردیبهشت 1390 [19:28 ]
  گل فشان‌های ....
 

گل فشان‌های استان گلستان، جاذبه فراموش شده گردشگری هستند که در صورت بهره‌مندی از آنها می‌تواند به توسعه گردشگری این استان کمک کرد. به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، رضا غلامی در بازدید از گل‌فشان نفتلیجه گمیشان اظهار داشت: گل‌فشان‌ها از جاذبه‌های کم‌نظیر گردشگری استان گلستان هستند که با وجود ناشناخته بودن، زیبا و پرجاذبه بوده و می‌توان با برنامه‌ریزی مدون و بهره‌مندی از خواص درمانی آنها، گردشگران را به سمت این جاذبه گردشگری فراموش شده فراخواند.
وی با اشاره به اینکه یکی از استثناها و ویژگی‌های منحصر به فرد زمین‌شناسی استان گلستان، پدیده گل‌فشان‌ها است، ادامه داد: این گل‌فشان‌ها، قلب تپنده طبیعت به شمار می‌آیند که به دلیل سردی و خاموشی از فوران، همچنان زیبا و پرجاذبه هستند.
معاون برنامه‌ریزی استاندار گلستان همچنین تصریح کرد: گل‌فشان‌های معروفی در استان گلستان وجود دارد که مکان‌های زیبایی برای طبیعت‌گردی بوده و برنامه‌ریزی برای بهره‌مندی از این جاذبه‌ها ضروری است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، نیز در این بازدید گفت: سه گل‌فشان با نام‌های قارنیارق در شرق گمیشان، نفتلیجه در شمال شرق گمیشان و اینچه در کنار تالاب اینچه‌برون در استان گلستان وجود دارد که از زیباترین پدیده‌های طبیعی به اشکال مخروط‌های کوچک آتشفشانی از جنس گل یا ماسه هستند که ابعاد آنها از چند سانتی‌متر تا چند متر متغیر است.
عباسی افزود: گل‌فشان‌های دشت گرگان پدیده‌های زنده زمین‌شناسی کمیابی هستند که نظیر آن در داخل کشور تنها یک مورد آن هم در سواحل دریای عمان و چابهار گزارش شده ولی به ابعاد و فعالیت این گل‌فشان‌ها نیست.
عباسی ادامه داد: گل‌فشان‌های دشت گرگان پدیده‌هایی در حد اثر طبیعی ملی بوده که باید است نسبت به ثبت آنان به عنوان اثر، اقدام شود.
وی اظهار داشت: گل‌فشان‌های دشت گرگان از نظر اقتصادی علاوه بر هدایت کانی‌های با ارزش نظیر ید از اعماق زمین به سطح، دارای ارزش تفریحی و تفرجی و درمانی بوده و می‌توان روی آنها سرمایه‌گذاری اکوتوریسمی کرده و به عنوان توریسم درمانی بهره برد.
عباسی در معرفی گل‌فشان‌های دشت گرگان گفت: گل‌فشان نفت دلیجه واقع در 15 کیلومتری شمال شرق گمیشان با فرمولوژی یک مخروط پهن با ارتفاع کم حدود پنج متر و قطر خارجی 500 متر که در بالای آن دریاچه کوچکی را شکل داده است.
وی ادامه داد: وجود انواع اشکال رسوبی در پیرامون این گل‌فشان بازمانده از فعالیت‌های قدیمی آن نظیر ترک‌های کلی و روانه‌های گلی، بر زیبایی منطقه افزوده است.
وی درباره گل‌فشان گوبکل‌جه نیز فزود: در شمال گوبکل‌جه و در حاشیه شرقی جاده صوفیکم به صورت پنج چاله برون مخروط به قطر تقریبی هر یک دو متر در مجاورت هم و در یک امتداد نیز به طور هم‌زمان فعال، مشاهده می‌شود.
عباسی، گل‌فشان اینچه را یکی دیگر از گل‌فشان‌های دشت گرگان معرفی کرد و افزود: در حاشیه غربی دریاچه اینچه، گودال مدور به عمق 10 متر و قطر هشت متر وجود داشته که آثار سکو حفاری نفتی در آن ملاحظه می‌شود.
به گفته وی، گل‌فشان قارینارق نیز در 12 کیلومتری شمال غربی آق‌قلا و کیلومتر هفت جاده قلعه‌جیق با قطر خارجی 700 متر دارای یک فرو افتادگی در داخل به عمق تقریبی پنج تا 10 متر بوده و در مرکز این چاله یک تپه مخروطی شکل که در راس آن چاله‌ای قرار داشته، دهانه گل‌فشان متروکه‌ای را نشان می‌دهد.

  امتیاز: 0.00