منو
 صفحه های تصادفی
ژهلنیت
زمانی که بازیکن از بازی بازداشته شود
فهرست پروژه های الکترونیک
شباهت با پیامبر اکرم « ص »
سخنان امام سجاد علیه السلام در کوفه
پیرومرفیت
آیا گرسنگی و تشنگی را می‌توان مهار کرد؟
پلاتیستمون
مدرس در امور فنی
عوامل ایجاد دولت الکترونیک
 کاربر Online
606 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  شنبه 17 اردیبهشت 1390 [10:46 ]
  غذاها ی کپک زده
 

غذاها ی کپک زده

تصویر

کپک‌ها در صورت مناسب بودن شرایط رشد، یعنی‌ رطوبت و حرارت به سرعت رشد می‌کنند و می‌توانند سبب غیرقابل مصرف شدن میوه‌ها و غذاها شوند.
حتی وقتی غذا یا میوه‌ای را در یخچال نگهداری می کنیم، باز هم کپک زده و مجبور شده ایم آن را دور بریزیم.
کپک‌ها غالبا بیماری خطرناکی ایجاد نمی‌کنند، اما گاهی در مواقع ضعف سیستم ایمنی بدن می‌توانند بسیار خطرناک باشند.

پخت غذاها نیز نمی تواند سموم آنها را از بین ببرد. بنابراین برای امنیت و سلامت بیشتر، بهتر است که آنها را دور بریزیم.
تعداد زیادی از کپک ها قادرند که روی مواد غذایی رشد کنند. چند نوع از آنها بیماری‌زا هستند و مابقی می‌توانند مسمومیت غذایی ایجاد کنند. حتی بعضی‌ها می‌توانند سرطان‌زا باشند. اما عده‌ای از آنها مفید هم هستند و در صنایع غذایی کاربرد دارند.

- کپک‌هایی که روی گردو، پسته و انواع مغزها رشد می‌کنند، بسیار خطرناک‌تر از کپک‌های میوه‌ها هستند، چون از خود ماده‌ای ترشح می‌کنند که گاه منجر به نقایص تولد و دگرگونی‌های ژنتیکی می‌شود و یا سرطان‌زا هستند.

- کپک‌هایی که روی نان رشد می‌کنند، می‌توانند بسیار خطرناک باشند.
از آنجایی که کپک‌ها در بافت نان فرو می روند، بسیار خطرناک‌تر هستند، بنابراین زمانی که نان‌ها لایه لایه روی هم قرار گرفته‌اند و یکی از لایه‌ها کپک‌ زده است، باید تمام نان‌ها دور ریخته شوند، زیرا کپک به قسمت‌های دیگر هم نفوذ کرده است.

پیش از سرد شدن کامل نان‌ها، نباید آنها را روی هم بچینید، زیرا حرارت نان موجب کپک‌زدگی زودرس می‌شود.
پیچیدن نان در پارچه‌های سفید و بی‌رنگ بهتر از سفره‌های پلاستیکی است، زیرا رطوبت در پارچه وجود ندارد و ماندگاری نان بیشتر می‌شود.
برای جلوگیری از کپک زدن نان باید آنها را در پلاستیک‌های دربسته و در فریزر نگهداری کنید. حتی یخچال موجب بیات شدن و کپک زدن نان می‌شود.

- میوه‌ها حتی با وجود شستن، در یخچال کپک می‌زنند. بنابراین نباید برای مدت طولانی میوه‌ها را نگهداری کرد.
- پنیر کپک زده خطرناک است، می‌توان بخش کپک زده را جدا کرد و مابقی را مصرف کرد.
اما کره کپک زده بسیار خطرناک‌تر است، زیرا کپک‌ها کره را تجزیه می‌کنند و کره اکسید(فاسد) می شود و حتی خطر سکته را به دنبال دارد. به‌ طور کلی چربی‌های اکسید شده بسیار خطرناک هستند.
- یکی از دلایل کپک زدن مربا آن است که کاملا پخته نشده است، همچنین اگر قند مربا کم باشد، به ‌‌طور ‌معمول کپک می‌زند.

استفاده از ظروف مناسب دردار که هوا به آنها وارد نمی‌شود، در نگهداری مربا بسیار موثر است و مانع تشکیل کپک روی آن می شود. اگر مربا کپک زده باشد، می‌توان یک لایه از روی آن برداشت و بقیه مربا را دوباره پخت.
- برای پیشگیری از کپک زدن رب گوجه فرنگی نیز می‌توان یک لایه روغن در سطح آنها مالید که عمل اکسیژن‌رسانی را متوقف کرده و از تشکیل کپک جلوگیری می‌کند.

  امتیاز: 0.00