منو
 کاربر Online
738 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  شنبه 17 اردیبهشت 1390 [10:44 ]
  اهمیت تغذیه ی مناسب در زمان امتحانات
 

اهمیت تغذیه ی مناسب در زمان امتحانات

تغذیه صحیح می‌تواند باعث افزایش تمرکز و یادگیری دانش‌آموزان شود به عنوان نمونه کم خونی فقر آهن به ویژه در دختران نوجوان می‌تواند زمینه ساز اختلال یادگیری و تمرکز شود.

داشتن رژیم‌ غذایی برای لاغرشدن
یکی از مهم‌ترین عوارض این قبیل رژیم‌ها، اختلال در عملکرد سیستم عصبی است. سلول‌های عصبی برای اینکه بتوانند فعالیت‌های طبیعی خود را انجام دهند، به انرژی و مواد مغذی کافی نیاز دارند. این نیاز‌ باید از طریق مصرف مواد غذایی تامین شود. رژیم‌های لاغری نامناسب و غلط، فاقد انرژی و مواد مغذی کافی است و قادر به تامین احتیاجات فرد نخواهد بود و نتیجه آن کاهش قدرت یادگیری، تمرکز و حافظه است و منجر به افت تحصیلی و به خصوص عدم موفقیت در امتحانات می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود که در این ایام از حذف بی‌مورد هر یک از گروه‌های غذایی جداً خودداری کنید.

نخوردن صبحانه
کاهش قندخون و پایین‌تر آمدن آن از حد طبیعی می‌تواند موجب کاهش عملکرد سلول‌های عصبی شود. بنابراین نخوردن صبحانه باعث نرسیدن انرژی کافی به سلول‌های عصبی و نیز کاهش قندخون می‌شود. از عوارض بارز افت قندخون، کاهش تمرکز و حافظه در جلسات امتحان است. بنابراین قبل ازامتحان، خوردن یک وعده صبحانه شامل غلات کامل به همراه شیر کم چرب یا مصرف نان و پنیر و گردو یکی از بهترین ترکیبات برای تامین یک صبحانه مغذی و کامل است.
یکی دیگر از نکات مهم تغذیه ای برای دانش آموزان استفاده از میان وعده های غذایی سالم و مناسب است. گنجاندن یک میان وعده مناسب و مغذی در برنامه ی غذایی روزانه دانش آموزان می تواند بر حافظه کوتاه مدت، میزان توانایی یادگیری و در پی آن پیشرفت تحصیلی آن ها تاثیر بسزایی داشته باشد.

استفاده از شیرینی و شکلات به جای مواد نشاسته‌ای
بسیاری از دانش‌آموزان در فصل امتحان‌ها به خاطر صرفه‌جویی در وقت به جای مصرف صبحانه یا سایر وعده‌های غذایی اصلی به مصرف شیرینی و چای اکتفا می‌کنند و در واقع شیرینی را جانشین نان، برنج، سیب‌زمینی، ماکارونی و سایر مواد نشاسته‌ای می‌کنند. شیرینی و موادی که در تهیه آنها از قند و شکر استفاده شده در دستگاه گوارش به سرعت جذب خون می‌شوند، بنابراین قندخون افزایش می‌یابد و شخص احساس سیری می‌کند. پس از مدت زمان کوتاهی قندخون کاهش می یابد و اثر مستقیمی بر تمرکز، حافظه و قدرت یادگیری دارد

  امتیاز: 0.00