منو
 کاربر Online
897 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  یکشنبه 28 فروردین 1390 [04:19 ]
  تنبلي چشم
 

تنبلي چشم
تنبلي چشم نوعي اختلال بينايي است که در کشور ما بيش از يک ميليون نفر به آن مبتلا هستند.
تنبلي چشم اختلالي است که اگر بموقع تشخيص داده نشود فرد را از يک يا هر دو چشم بسيار کم بينا يا نابينا خواهد کرد. اما همين اختلال با تشخيص بموقع، به آساني کاملا قابل درمان است.

تنها راه پيشگيري از تنبلي چشم، تشخيص بموقع عوامل ايجاد کننده آن است، چشم همه کودکان بايد حداقل سه بار پيش از دبستان در سنين دو تا سه سالگي، سه تا چهار سالگي و پنج تا شش سالگي معاينه شود.
در سه سال اول زندگي هر عملي که باعث اشکال ديد در يک يا هر دو چشم کودک شود، رشد و تکامل دستگاه بينايي را متوقف مي سازد و در نتيجه باعث کاهش ميزان بينايي کودک مي شود. در صورتي که اشکال ديد کودک بيش از پنج سالگي درمان شود، حتي اگر چشم در اين مدت تنبل شده باشد با درمان، بينايي کامل به دست مي آيد.

عوامل ايجاد کننده تنبلي چشم:
- اشکالات مادرزادي
- نزديک بيني، دوربيني يا آستيگماتيسم
- انحراف چشم يا لوچي

درمان تنبلي چشم معمولا بستن چشم سالم است تا چشم تنبل به کار بيافتد و تنبلي آن برطرف شود که مدت بستن را نيز متخصص تعيين مي کند و در فواصل مشخص نيز بايد وسيله متخصص معاينه شود. اما گاهي اوقات براي درمان، عينک و در بعضي موارد جراحي توصيه مي شود.
والدين بايد درصورت تجويز عينک، کودک را به استفاده دائمي از آن تشويق کنند و در صورت نياز به بستن چشم، درست طبق دستور پزشک عمل کنند. سازمان بهداشت جهاني براي مراقبت از چشم کودک به والدين توصيه کرده است: در صورت مشاهده هر نوع اختلال بينايي، ظاهر غير طبيعي چشم مانند مردمک سفيد، قرمزي چشم و حوادث چشمي، کودک را نزد بينايي سنج يا چشم پزشک ببرند.

  امتیاز: 0.00