منو
 کاربر Online
346 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  یکشنبه 28 فروردین 1390 [05:16 ]
  خوب جويدن و تندرستي
 

يکي از راههاي کمک به تندرستي و دوري از بيماري، خوب جويدن است
خوب جويدن خوراکي ها ، يکي از راه هاي مفيد براي حفط تندرستي و دوري از ابتلاي به انواع بيماريها است.
دانشمندان ژاپني فوايد خوب جويدن را طوري تعريف مي کنند که مي توان از آن بعنوان يکي از رازهاي بلندي عمر و حفظ تندرستي حتي در دوران پيري نام برد.
مسلما نياز به توضيح نیست که خوب جويدن مشروط به داشتن دندان طبيعي است که به وسيله آن کار جويدن غذا و ديگر مواد خوراکي انجام مي گردد.
افراد در دوران پيري نيز باید حداقل 20 دندان طبيعي خود را حفظ کنند.
با جويدن مواد خوراکي، بزاق ترشح مي شود و اين موضوع براي هضم غذا ، ضد عفوني کردن دهان از باکتري و يا براي تکثير و رشد سلولهاي پوستي درون دهان بسيار مهم است، ضمن اين که موجب افزايش نيروي بلع نوشيدنيها نيز مي شود.
يکي از امتيازات مهم خوب جويدن آن است که اين عمل سبب قوي شدن عضلات صورت مي شود و زمينه اي براي پيشگيري از بروز چين و چروک در صورت افراد است.
آرام خوردن و خوب جويدن به پيشگيري از چاقي نيز کمک مي کند. چاقي علاوه بر اين که نوعي بيماري است ، مي تواند بيماريهايي همچون بيماري ديابت را نيز بدنبال خود بياورد، اما با خوب جويدن مي تواند از اين بيماري پيشگيري کرد.
آرام خوردن و خوب جويدن سبب مي شود مواد خوراکي به آرامي وارد معده شود و عمل هضم و جذب مواد مغذي نيز آرام و به خوبي انجام گيرد.
ايده آل آن است که يک قاشق از غذا پس از وارد شدن به دهان 30 بار جويده شود، اما هر کسي به آساني نمي تواند چنين کاري بکند. به همين دليل توصيه مي شود که براي هر قاشق غذا که وارد دهان مي شود، دست کم 10 بار عمل جويدن انجام گیرد.

  امتیاز: 0.00