منو
 صفحه های تصادفی
ورتزیت
اصل موضوع مجموعه توانی
چگونگی رشد و تبلیغ اسلام
عادت مکیدن انگشت و پستانک
حد
تاثیر عوامل شخصیتی در واحدهای نظامی
توصیف امام باقر علیه السلام از دنیا برای جابر بن یزید جعفی
بدیع
فرهنگ استان خوزستان
تکلم های غیر معهود در زمان پیامبر اکرم و امامان
 کاربر Online
773 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه فیزیک 3 ستاره ها ارسال ها: 2228   در :  دوشنبه 23 اسفند 1389 [08:07 ]
  نور، ذره یا موج؟
 

نور، ذره یا موج؟

مطابق با نظر برخی از یونانیان قدیم ، توانایی ما برای دیدن یک ماده به صدور چیزی از چشم مربوط می باشد. یک نظر که به آسانی توسط آزمایش رد می شود. مورد دیگر و قابل قبول تر این نظر بود که یک ماده توسط خاصیت ذرات بعضی از مواد منتشر شده توسط خود ماده قابل رویت می باشد.

« نیوتون» از این مدل ذره ای طرفداری و حمایت کرد. اما معاصر او «هویگنز» یک مدل خیلی متفاوت را مطرح نمود و آن را گسترش داد؛ بطوریکه نور را ترکیبی از امواج در حال سیر در محیط دانست.او ملاحظه کرد که سرعت بی اندازه زیاد نور ، و توانایی پرتو های نور در عبور از یک دیگر بدون هیچ برهم کنشی مدرکی بود در مقابل این که نور ترکیبی از ذرات ماده می با شد.

این مسئله آشکارا به نظر می رسد که مدل های موجی و ذره ای نور به طور همزمان در محیط ایجاد می شدند . مدل ذره ای به طور عمومی پذیرفته شد و بدون هیچ چالشی برای حدود 100 سال باقی ماند. اما سپس چیزی خیلی حیرت انگیزی رخ داد. درحدود سال 1801 «توماس یانگ» (1829-1773) نشان داد که یک پرتو نور ، اگر به دو پرتو در کنار یکدیگر تقسیم شود؛ می توان وجود پدیده تداخل را نیز نشان داد بطوریکه وجود نواحی روشن و تیره روی یک صفحه قرار داده شده برای ایجاد نوارهای تداخلی نور مورد استفاده قرار گرفت. نواحی تاریک نمایانگر تداخل ویرانگر بودند.

بنا بر این مدل ذره ای نور مترود شد و شواهد موجود وجود مدل موجی نور را در طی باقی مانده قرن 19 تایید کرد. نظریه نهایی هنگامی رخ داد که ماکسول نشان داد که برای انتشار نور به عنوان ارتعاشات الکترو مغناطیس به محیطی که اتر نامیده می شود؛ احتیاج است. بطوریکه فرض کرد اتر همه فضا را پر می کند و نور از میان آن می تواند بگذرد.

پیروزی مدل موجی نور به نظر کامل و دائمی می رسید ، اما این گونه نبود. پدیده ای که فرض می شد یک امر ساده باشد؛ به چیزی خیلی شگفت انگیزتر و مبهم تبدیل گردید.

  امتیاز: 0.00