منو
 صفحه های تصادفی
موش کور
مدیریت حافظه
بخش هواپیماسازی هوندا
شیوه‌های نوین در مسائل هندسه مسطحه
مواد دفع آفات
تیره زنبق
امت و تفاوتهای آن با لغتهای مشابه
تاریخ معاصر امریکا
سری
کاربرد عقل در قلمرو دین
 کاربر Online
667 کاربر online
 : خلاقیت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه خلاقيت ارسال ها: 224   در :  دوشنبه 20 دی 1389 [08:39 ]
  پرورش مهارت‌های تفکر در کودکان
 

یکی از مهارت‌های ارزشمندی که ما می‌توانیم به کودکان آموزش دهیم، کاربرد وسیع تفکر انتقادی و موشکافانه است.
کودکان تیز هوش و پر استعداد، عادت دارند که خیلی زود و سریع پیشرفت کنند. آنها همیشه این توانایی را دارند که در یادگیری امور مختلف بی این که آموزش خاصی ببینند، از مهارت ترکیب و استفاده از عوامل گوناگون برای دستیابی به اهدافشان استفاده کنند.
این موضوع ضروری و الزامی است که شما توانایی فکر و عمل کردن و روش و شیوه‌های تعلیم و تربیت مفید و سودمند و هم چنین برای مجموعه‌ای از مهارت‌های حل مساله، ضروری هستند. از این رو پیشنهادات ذیل را مطالعه و آن‌ها را اجرا نمایید.

هنگامی که شما سعی بر آن دارید که به کودکانتان مهارت‌های فکر و اجرای آن را آموزش دهید، می‌باید محیطی پر شور و متناسب با روحیات آن‌ها فراهم کنید و علایق آن‌ها را برانگیزانید. این فرصت را ایجاد کنید که محیط، مانند یک مکان بازی و تفریح در هنگام آموزش باشد و از اسباب بازی‌های گوناگون بهره بگیرید. سعی نمایید تا برای رشد مهارت‌های تفکر در کودکان نکات ذیل را رعایت کنید:

1- از طریق سوال کردن، کودکانتان را به فکر وادار نمایید. یکی از راه های موفق شدن، استفاده از سوالات باز یا آزاد است. تلاش کنید که سوالات سخت نباشند و به عبارتی، خودمانی و آسان مطرح شوند. اگر آن‌ها تمایلی نداشتند که به سوالات پاسخ بدهند یا به گونه‌ای از آن فرار می‌کنند، به هر ترتیبی، مثلاً از طریق خاصی یک جوری او را با چرب زبانی راضی کنید تا دوباره در مورد سوال شما فکر کند. هیچگاه سوالات سرزنش‌آمیز مطرح نکنید. به آن‌ها فرصت دهید که در خصوص یک موقعیتی که شما سوال می‌کنید، شناخت پیدا کنند.
ببینید آن‌ها چه چیزهایی درباره‌ی آن می‌دانند یا ادراک و احساس آنها نسبت به آن موقعیت چیست؟ با سوالات ساده‌ای کار را شروع کنید .«به من بگو ببینم وقتی که یک مرغ روی تخم می خوابد چه اتفاقی می افتد ؟» عزیز دلم ! بیا این گیاه را آب بدهیم . حالا چه اتفاقی برای این گیاه می افتد؟ آیا آب برای آن خوب است یا نه ؟ ... آن تصویر چیست؟ آیا می توانی آن را برایم نقاشی کنی ؟درباره‌ی این اسباب بازی بیشتر برایم توضیح می‌دهی؟

2- به نظر و دیدگاه کودکانتان احترام بگذارید. حتی اگر آن‌ها نظرات اشتباهی دارند یا مطرح می کنند، به آن نظر و خود کودک احترام بگذارید و سرزنش و تمسخر نکنید. پاسخ‌های اشتباه، اقتضای سن آن‌هاست.
پاسخ‌های آن‌ها ممکن است خیلی مسخره و خنده‌دار باشند اما شما باید احترام بگذارید و سعی کنید که آن پاسخ‌ها را با روشی درست و هوشمندانه اصلاح کنید.

3- سوالات شما باید کوتاه و جذاب باشد.
خیلی از پدر و مادرها در طرح سوال دچار اشتباهات جدی می‌شوند و مثلاً سوالات خیلی طولانی و یا خیلی سخت و گیج‌کننده‌ای می‌پرسند . چنین سوالاتی کودک شما را سر در گم می‌کند و باعث می‌شود که آن‌ها به سوالات فعلی یا بعدی شما بی‌میل شوند و پاسخی‌ ندهند. هیچگاه آن‌ها را با سوالات خود دچار سردرگمی ذهنی نکنید. مثلاً با طرح موضوع ساده‌ای شروع کنید «این رنگ چه رنگی است ؟ آن چیست‌؟ چگونه کار می‌کند؟ چند تا تخم مرغ در این سبد هست؟ آن‌ها را بشمار. این چیز شبیه چیست؟

4- سعی کنید هر چیزی را با یک موضوع عینی و ملموس برای کودکان مرتبط کنید. توانایی ذهنی آنها مانند شما نیست و از این رو شما باید از امکانات محیطی برای آموزش او بهره ببرید. آن‌ها می‌توانند چیزهای ساده را بیاد بیاورند و اگر شما چیزهای مرتبط با آن را سوال کنید، کودک شما شروع به فکرکردن خواهد کرد و توانایی شنیداری و دیداری‌اش را به کار خواهد انداخت. مهارت‌های شناختی آن‌ها را افزایش دهید از ابزارها و اسباب بازی‌های رنگی و بازی‌های صفحه کلیددار و جورچین‌ها و.. استفاده نمایید

منبع:www.brainy-child.com &Andrew loh

  امتیاز: 0.00