منو
 کاربر Online
1061 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه فیزیک 3 ستاره ها ارسال ها: 2228   در :  یکشنبه 07 آذر 1389 [11:24 ]
  آمیز ی یخ و نمک- تغییر نقطه ی انجماد
 

آمیز ی یخ و نمک- تغییر نقطه ی انجماد

هنگامی که به یخ، نمک افزوده می شود آمیزة جدیدی ایجاد می شود که نقطة انجماد آن پایین تر از نقطة انجماد یخ است. اجازه بدهید این ماده را «یخ نمکی» بنامیم.

اگر مقداری یخ در دمای oC 0 داشته باشیم و کمی نمک به آن اضافه کنیم، ترکیب متفاوتی (یخ نمکی) حاصل می شود. دمای انجماد این ماده oC 5- است. اگر دمای هوای اطراف oC 0 باشد، یخ نمکی در دمای oC 0 ذوب می شود، یعنی حدود oC 5 بالای نقطة انجمادش.

همانطور که می دانید هنگامی که ماده ای را ذوب می کنید، انرژی گرمایی لازم برای شکستن پیوند میان مولکول ها و تبدیل شدن به مایع به آن می شود. برای انجام این کار ماده باید از محیط اطرافش (مخلوط خالص یخ و آب) گرما بگیرد و بنابراین، باعث سرد شدن محیط اطراف شود.

هر چند ممکن است متناقض به نظر برسد اما مشابه این پدیده هنگامی اتفاق می افتد که قطره ای مادة تمیز کننده در دستتان می چکانید. مایع تمیز کننده بخار می شود زیرا انرژی گرمایی لازم را از دست شما می گیرد و دست شما سرد می شود. (در واقع مولکول های مایع تمیز کننده انرژی کسب می کنند و سریع تر حرکت می کنند)

هنگامی که یخ نمکی از محیط اطرافش انرژی گرمایی کسب می کند، دمای آن افزایش نمی یابد، تنها زمانی دمای آن افزایش می یابد که کاملاً ذوب شده باشد. در این نقطه مایع در دمای oC5- قرار دارد. در دمای بالاتر انرژی سبب شکستن پیوندهای بین مولکولی می شود.

  امتیاز: 0.00