منو
 کاربر Online
1088 کاربر online
 : تاریخ
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبير گروه تاريخ 3 ستاره ها ارسال ها: 204   در :  سه شنبه 20 مهر 1389 [04:59 ]
  اقوام ایران در زمان اشکانیان
 

درزمان اشکانیان قلمرو ایران نه تنها از سمت شرق گسترش یافت و آثار فرهنگی ایران تا مرز چین رسوخ کرد ، اقوام یوئوچی که هسته اصلی و مرکزی کوشانی ها در افغانستان را تشکیل می‌دادند جزء قلمرو اشکانیان بودند و چون بزرگترین دولت غربی یعنی روم رقابت داشتند و همیشه بر سر مسئله ارمنستان اختلاف داشتند، ارمنستان نیز همواره در دست یک شاهزاده اشکانی بود. در این دوره 500 ساله سلطه اشکانیان بر ایران تمام اقوامی که تابع دولت‌های ماد، هخامنشی بودند از اشکانیان پیروی می‌کردند حتی اقوام هون (هیاطله) که ترک‌نژاد بودند گه‌گاهی از امپراتوری اشکانی اطاعت داشتند. در این دوره دولت‌های مستقلی از نظر داخلی وجود داشتند که با اقوام تابع خود از پادشاه اشکانی تبعیت می‌کردند و از این جهت به دولت اشکانی ملوک الطوایفی نام نهاده‌اند.
اشکانیان در این دوره پانصد ساله این مناطق بیشتر مورد توجه آن‌ها بوده‌است.

1- ولایت سکستان

در قسمت سفلای هیرمند که دولت محلی مستقل داشت و اقوام سکائی که هم نژاد اشکانیان بوده‌اند در آن‌جا ساکن بوده‌اند.

2- کامبادین

که می گویند نام قدیم کرمانشاه بوده و مورخین حدود بیستون را به این نام می‌خواندند. اهمیت کامبادین در این بود که بین اکباتان و بیستون قرار داشت و راه تیسفون از این مناطق می‌گذشت و کتیبه گودرز در نزدیکی کتیبه داریوش ایجاد شده‌بود و قبایل اشکانی در این نقاط مستقر شده‌بودند.

3- کومیسنه (قومس)

در شمال کویر که یکی از پایتخت‌های پارتی‌ها مانند صد دروازه در آن قرار داشت و پارتیان زیادی را پادشاه اشکانی به این منطقه کوچ داده‌بودند.

4- هورکانیا(هیرکانیا)

گرگان امروزی که قبایل پارتی برای دفاع از سرزمین ایران از هجوم اقوام شمالی پادگان‌هائی را در آن منطقه مستقر کرده‌بودند و از جانب دیگر خراسان که همان پارتیا محسوب می‌شد که یکی از راه‌های ورودی آن گرگان بود و این شهر بهترین دژ دفاعی پارتیان محسوب می‌شد. در قوچان و ابیورد قبایل پارتی زیادی اسکان داده شده‌بودند.

  امتیاز: 0.00