منو
 صفحه های تصادفی
غازان خان ایلخان مغول
تقویم تمرینات یک تیم حرفه ای
آندره ژید
بادیان رومی
انگیزه پیشرفت
بکرزایی2
ارزشهای دوران جنگ
شرح حال شیخ صدوق
مکانیسم دفاعی اضطراب زا
خروج سفیانی - انتقام از دشمنان شیعیان
 کاربر Online
733 کاربر online
 : روان شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  سه شنبه 16 شهریور 1389 [10:48 ]
  خطای دید یا واقعیت
 

در خطای دید چشم خطا می بیند یا مغز خطا می کند آیا همه افراد در خطای دید آنچه را که هست یکسان می بینند؟

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  چهارشنبه 31 شهریور 1389 [08:51 ]
  خطای ادراک
 

تجربه های مختلف ثابت کرده اند که ادراک ما کپیة سادة واقعیت نیست. به عبارت دیگر، دنیای خارج به همان صورتی که هست در ذهن ما منعکس نمی شود. زمانی که ادراک ما با واقعیت تطبیق نمی کند اصطلاحا می گوییم که به خطای ادراک گرفتار شده ایم. البته در مواردی دیگری نیز یافت می شود که در آنها ما دنیای خارج را به همان شکلی که هست درک نمی کنیم. یکی از آنها توهم است. توهم عبارت است از ادراکی که موضوع مشخصی ندارد و در اثر اختلال های فردی به وجود می آید. مثلا فرد خیال می کند که او را صدا می زنند. توهم تنها در اشخاص بیمار دیده می شود؛ اما خطای ادراک برعکس، اولا در همة اشخاص دیده می شود؛ ثانیا موضوع مشخصی دارد. خطای ادراک در همة افراد یکسان است و همة مردم آن را تجربه کرده اند، حال آن که توهم ها یکسان نیست. یکسان بودن خطاهای ادراکی موجب شده است که روان شناسان بتوانند آنها را به طور آزمایشی مطالعه کنند؛ در صورتی که مطالعة آزمایشی توهم امکان پذیر نیست. خطای ادراکی، تصویری است ادراکی که آشتباه آمیز است از این لحاظ که با تصویری که علوم طبیعی به کمک ابزارهای اندازه گیری خود بدست می دهد، اختلاف دارد. مانند خطوط ریل راه آهن که بیننده فکر می کند در انتها به هم می رسند. بعضی از خطاهای ادراکی مانند شکسته دیده شدن چوب در نقطه ای که وارد آب می شود، یا دیدن تصویرهای عجیب در آینه هایی که در تفریحگاه های عمومی نصب می شود، جنبة فیزیکی دارند، به این معنا که ناشی از تحریف هایی در محرک هایی هستند که به گیرنده های حسی ما می رسند. برخی خطاها جنبة ادراکی دارند، به انی معنا که در دستگاه ادراکی ما بوجود می آیند. در روان شناسی، بیشتر این گونه خطاهای ادراکی مورد توجه است.
خطاهای ادراکی هندسی که وسیعترین طبقه از خطاهای ادراکی را نشان می دهند، بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. اینها یک سلسله طرح های خطی هستند که بخشی از آنها از لحاظ ادراکی تحریف شده است. برخی از خطاهای ادراکی از اندازة نسبی مایه می گیرند. فهم برخی دیگر از آنها وقتی امکان پذیر می شود که فرض کنیم شکل ها در نمای سه بعدی ارائه شده اند.

  امتیاز: 0.00