منو
 کاربر Online
873 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  جمعه 12 شهریور 1389 [13:40 ]
  `اژدهای اروپا`
 

کشف فسیل `اژدهای اروپا`
گروهی از دیرینه شناسان رومانیایی و آمریکایی موفق شدند بقایای فسیلی گونه جدیدی دایناسور را که با عنوان `اژدهای کوتاه` شناخته می شوند پیدا کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه بخارست و موزه تاریخ طبیعی آمریکا بقایای فسیلی گونه ای دایناسور با عنوان `اژدهای کوتاه` را در رومانی کشف کردند.
`اژدهای کوتاه` درنده ترین شکارچی دوره کرتاسه متاخر ساکن اروپا است که با دو چنگال بزرگ روی پاهای خود حیوانات کوچکتر را به وحشت می انداخته است.
این گونه جدید دایناسور که حدود 65 میلیون سال قبل در اروپا می زیسته است با گونه Velociraptor و دایناسورهای پردار ساکن چین که برای حمله کردن و ترساندن شکار از چنگالهای خود استفاده می کردند نسبت خویشاوندی داشته است.

به گفته این محققان، در دوره کرتاسه متاخر، اروپا یک مجمع الجزایر محل زندگی کوچکترین حیوانات بوده است که نسبت به خویشاوندان خود در سایر قاره ها بسیار ابتدایی تر بودند.

این درحالی است که این دایناسور جدید که به زبان رومانیایی Balaur bondoc (اژدهای کوتاه) نامگذاری شده است در همان ابعاد خویشاوندان خود در سایر نقاط زمین بوده و ویژگیهای آناتومیک پیشرفته ای را نشان می داده است.

براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، طول این حیوان حدود 8/1 یا 1/2 متر بوده و همانند Velociraptor ظاهری کوتاه داشته است.

این بقایا شامل اندامهای عقبی و جلویی، پاها، ستون فقرات، استخوان دم و استخوان دنده هستند و نشان می دهند که پاها و اندامهای جلویی بسیار کوتاه بوده اند.

این دایناسور با پاهای گوزن مانند پرقدرت خود حرکت می کرده است. ماهیچه های بسیار بزرگی که فضاهای میان لگن را به هم متصل می کرده اند برای حرکت سریع این جانور ماقبل تاریخ سازگار شده بودند.

  امتیاز: 0.00