منو
 صفحه های تصادفی
اگزیستانسیالیسم و آزادی انسان
نجمه خاتون
یاس آبی
طبیعت و غریزه و فطرت
قرآن، بزرگترین کتاب تاریخ بشریت
بادام زمینی ویرجینیا
دیسکرازیت
چهار افتخار امام علی علیه السلام
anorexia nervosa
مطالعات اجتماعی دین در ایران
 کاربر Online
708 کاربر online
 : خلاقیت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه خلاقيت ارسال ها: 224   در :  یکشنبه 31 مرداد 1389 [06:11 ]
  تکنیک تقطیع chunking
 

قبل از این که ترجمه متن این تکنیک آورده شود ، نگاهی گذرا به این تکنیک د رکتاب زمینه ی روانشناسی هیلگارد می اندازیم . در این کتاب گفته می شود که اصولاً گنجایش حافظه ی فعال برای اکثر مردم نمی تواند به فراتر از 7+2 قطعه افزایش یابد اما می توان اندازه ی قطعه ها را افزایش داد و از این راه بر تعداد ماده ها د رفراخنای حافظه افزود (فراخنای یاد و حافظه تعداد ماده هایی مانند ارقام ، حروف یا واژه ها هستند که پس از یک بار ارائه ، شخص می تواند آن ها را به ترتیب داده شده از حفظ بگوید .معمولاً برابر 7+-2 است چنانچه رشته ارقام 149-2177-619-96 را بخواهیم حفظ کنیم ، هرگاه این رشته ارقام را د رقالب سال های تقویمی مثلاً 1492-1776-1996 تقطیع یا قطعه قطعه کنیم و آن را در حافظه ی فعال ذخیره کنیم ، می توانیم هر 12 رقم را حفظ کنیم . هر چند تغییر رمز ارقام به تاریخ های آشنا ، کار آسانی است اما این روش د راغلب زنجیره های ارقام ، کارساز نیست چون معمولاً این همه تاریخ مهم در حافظه نداریم اما اگر می توانستیم نظام واحدی برا ی تغییر رمز انواع زنجیره های ارقام به وجود آوریم ، آن گاه امکان داشت که به میزان چشمگیری بر فراخنای حافظه فعال افزود . دانشجویی توانسته است روش کلی برای تغییر رمز ابداع کرده و آن را برای افزایش فراخنای حافظه ی خود از هفت رقم به تقریباً هشتاد رقم به کار گیرد . این شخص که از لحاظ توانایی حافظه و هوش دانشجوی متوسطی است ، مدت یک سال و نیم هر هفته 3 تا 5 ساعت وقت صرف تکلیف فراخنای حافظه کرده بود و چون دونده ی دوبو دروشی ابداع کرد که با استفاده از آن می توانست زنجیره ی ارقام را به عدد رکوردهای مسابقات دو تغییر رمز دهد مثلاً وی زنجیره ی 3492 را به رمز 2/49/3 یعنی رکورد جهانی هزار و ششصد متر تبدیل می کرد که برای او فقط یک قطعه محسوب می شد و از آن جائیکه او با رکوردهای زمانی بسیار زیادی آشنایی داشت یعن یآن ها در حافظه دراز مدت خود ذخیره کرده بود غالباً به ر احتی می توانست مجموعه های چها رقمی را به صورت یک قطعه در نظر بگیرد و زمانی که نمی توانست به این شیوه عمل کند مثلاً عدد 1771 نمی تواند رکورد دو باشد چون رقم سوم آن خیلی بزرگ است . این چها ررقم را به یک تاریخ آشنا یا به سن یک شخص یا قدمت هر چیزی که می شناخت تغییر رمز داد.
او توانست حافظه خود را از 7 رقم به 28 رقم افزایش دهد و سپس به فراخنای تقریباً 80 رقمی دست یافت . البته پژوهش یاد شده درباره ی حافظه ی فعال ، نسبتاً جدید است امابهسازی حافظه ی دراز مدت از دیرباز مورد توجه بوده است .تقطیع یک اصطلاح در nlp است که فرایند پردازش ارقام و.. را به صورت گروهی یا دسته ای در دسته های بزرگتر یا کوچکتر را شامل می شود و به شما کمک می کند که تفکر خودتان را برای طبقه بندی کردن اطلاعات به شیوه ای کار آمدتر سازماندهی کنید که این موضوع را جرج میلر georeg a miller در سال 1952 در مقاله ای به نام عدد جادویی 7 انتشار داد که به محدودیت استعداد و توانایی ما برای پردازش کردن اطلاعات بر می گردد . او میزان اطلاعاتی را که ما می توانیم پردازش کنیم و به یاد آوریم را بین 5 تا 9 قطعه در هر دفعه می دانست . این تکنیک به ما اجازه می دهد که به طور موثری اطلاعات را طبقه بندی کنیم مثلاً 3 عبارت ذیل با هم ارتباطی دارند یا می توان بین آن ها ارتباط برقرار کرد و آن ها را به حافظه سپرد . نوشابه –نوشیدنی – مایع – از این رو به سوالات زیر باید پاسخ دهید تا بتوانید این فرایند را د رخلاقیت به کار ببرید .
این بخش ، کدام بخش از... است ؟ بخشی از یک کل .
این طبقه ، کدام بخش از طبقه ... است ؟ طبقه.
اگر من این نتیجه را بگیرم ، آن وقت وچه چیزهای دیگری برای من رخ خواهد داد؟ نتیجه .
منظور و مقصود یا نیت پشت این رفتار چیست؟ یک رفتار.
اگر شما تحت فشار جزییات یک موضوع هستید و جزییات آن شما را سردر گم کرده است طبعاً باید آنها را طبقه بندی کنید و از این تکنیک تقطیع استفاده کنید . شما می توانید منظو رخود را که ممکن است خیلی طولانی باشد برای شنونده طبقه بندی کنید یا ایده های خودتان را دسته بندی کنید تا درک صحیحی از آن داشته باشید . اگر از چیزی می ترسید یعنی تکلیفی که برای شما زیاد است و شما را نگران می کند باید آن را قطعه قطعه کنید . این قطعات موجب می شوند که شما بتوانید معنی کلی آن چیز را بهتر بفهمید .

  امتیاز: 0.00