منو
 کاربر Online
1223 کاربر online
 : تاریخ
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبير گروه تاريخ 3 ستاره ها ارسال ها: 204   در :  شنبه 25 اردیبهشت 1389 [10:15 ]
  عصر «پریکلس»
 

نبرد «سالامیس» بین ایران هخامنشی و یونان، نقطه آغاز رهبری آتن در امور کلیه دولت شهرهای یونان بود. به این دوره عصر شکوهمند پریکلس (461تا 429ق م)یا قرن پریکلس لقب داده‌اند.
او رهبر دمکراسی آتن بود و به یاد بود سربازان آتنی که در راه میهن کشته شده بودند، گفت: حکومت ما با دیگران فرق دارد و در دست عده‌ای کثیری است نه در قبضه عده معدودی، هنگامی که فردی از ملت به لحاظی ممتاز و برجسته تر از دیگران به نمایندگی انتخاب می‌شود تا به دیگران خدمت کنند. این انتخاب فقط و فقط به پاداش شایستگی اوست نه داشتن امتیازی دیگر. فقر و بی‌نوایی مانع شایستگی خدمت به دیگران نیست.
در زمان او آتن مرکز فلاسفه بزرگ یونان گردید. «سوفسطائیان» (sophists)معاصر او بودند. در زمان پریکلس معماری آتن به اوج شکوفایی خود رسید معبد «پارتنون» (Parthenon) معبد «آتنه» از آثار این دوره است. «فیدیاس» (Phidias) حجار و سنگ تراش معروف از طرف پریکلس مامور زینت معابد شد. مجسمه زئوس، در کوه «المپ» کار اوست. شعرای بزرگی در زمینه اشعار «کمدی» (comedie) (خنده دار) یا حزن آور (تراژدی) (tragedie) در عصر پریکلسمایه افتخار یونان شدند که مهم‌ترین آن‌ها عبارت بودند از «سوفوکل»(sophocle)، اشیل (eschyile)، «اریستفان» (aristophane) و بالاخره «اوری پید» (euripide) در 429 در اثر طاعونی که در یونان همه گیر شد، پریکلس وفات کرد. هنوز پریکلس زنده بود که اختلافات آتن و اسپارت که بعضی از پادشاهان هخامنشی به آن دامن می‌زدند به جنگ داخلی در یونان منجر گردید. بعد از مرگ پریکلس بود که دمکراسی آتن با شکست روبرو شد و یونان در برابر فیلیپ مقدونی و فرزندش اسکندر منکوب شد و یونان جزئی از امپراتوری اسکندر شد بین تمدن یونانی و ایران هخامنشی و سپس سلوکی نزدیکی بسیار می بینیم . از نظر رفتار حکومتی سولون و پریکلس بی اندازه به کوروش بزرگ نزدیک هستند وقتی گزنفون کتاب تربیت کوروش را نوشت، زندگی و تربیت او مورد توجه یونانیان قرار گرفت . در معماری ایرانی در دوره هخامنشی شباهت‌هایی با معماری یونان می‌بینیم و زمانی که رومیان وارث تمدن هلنی در زمان اشکانیان شدند، پادشاهان اشکانی که خود را (دوستدار تمدن یونان) «فیل هلن» مینامیدند در مراسم وجشن‌های خود نمایشنامه‌های یونانی را اجرا می‌کردند وقتی که سر بریده کراسوس رومی را نزد «ارد» (اشک سیزدهم) می‌آوردند، او مشغول نگاه کردن یکی از نمایشنامه‌های «اوری پید» نمایشنامه‌نویس یونان بود (ص 2256 تاریخ ایران باستان نوشته حسن پیر نیا)

  امتیاز: 0.00