منو
 صفحه های تصادفی
امام جواد علیه السلام و رهایی بخشیدن زندانی
فرهنگ استان همدان
ژنراتور الکتریکی
رنگهای گرم
مسعود بن حجاج و شهادت در کربلا
ریزش موی سر
حبابهای صابون
نظر دکارت درباره نفس
علاءالدین تکش خوارزمشاهی
تنفس مصنوعی
 کاربر Online
386 کاربر online
 : هنر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه هنر 3 ستاره ها ارسال ها: 252   در :  یکشنبه 19 اردیبهشت 1389 [05:29 ]
  طراح اصلی کیست؟!
 

تصویر

مرتضی ممیّز- ادوارد زهرابیان - هوشنگ ارومیّه


فکر می‌کنید نشان ملّی هواپیمای ملّی ایران «هما» را چه کسی طرّاحی کرده‌است، با گذشت بیش از نیم قرن از این موضوع این نشان ملّی با یک غرور خاص در بالاترین ارتفاع هر هواپیما که مربوط به شرکت هما می‌باشد هم‌چنان می‌درخشد.
«ادوارد زهرابیان» طرّاح نشان (Logo) هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما » است. او زمانی این نشان ملّی و ماندگار را طرّاحی کرد که فقط 22 سال سن داشت. زهرابیان در سال 1340 این اقدام هنری را انجام داد. او آن زمان هنوز وارد دانشگاه نشده‌بود و در شرف کنکور دادن بود. وی با توجّه به این که به معماری علاقه‌مند بود با سعی و تلاش موفّق شد دیپلم ریاضی خود را از دبیرستان البرز تهران بگیرد.
زهرابیان همیشه مشغول کار هنری بود، نقّاشی، طرّاحی و یا مجسّمه کاری می‌کرد، این بود که کم و بیش از بقیّه‌ی رشته‌های هنری آگاه بود. او با اعتماد به نفس خاصّی که در خود سراغ داشت در این آگهی مسابقه‌ای با خلق چنین اثری در این مسابقه موفّق شد.
با مراجعه به آثار معماری گذشته و انتخاب یکی از نقوش، طرّاحی را از مجموعه آثار تخت جمشید انتخاب کردم که معرّف ایران در همه‌ی جهان باشد. انتخاب نقش سر ستون پرنده نمایی که سه خصلت متفاوت داشت توجّه و انتخاب من را جلب کرد: سر عقاب، گوش‌های گاو و یال اسب.
«گریشمن» از این نقش به نام «هما» یاد می‌کند و سه حرف «ه» ، «م» و «الف» خود به خود با عنوان «هواپیمای ملّی ایران» که در سه حرف اوّل حروف این عنوان وجود داشت مرتبط شد. بعد از آماده کردن این اثر در سال 1340 رنگ پیشنهادی من آبی فیروزه‌ای بود که بعداً به سرمه ای تغییر کرد. بابت طرّاحی آرم «هما» پانصد تومان به ایشان دادند که این مبلغ کم نبود، البتّه زیاد هم نبود، چون اگر می‌خواستند جایزه‌ای در خور بدهند مثلاً در آن زمان می‌بایستی ده هزار تومان می‌دادند.
این اثر هنری که توسّط آقای ادوارد زهرابیان طرّاحی شده‌است در برخی از رسانه‌های فرهنگی به هوشنگ ارومیّه و مرتضی ممیّز نسبت می‌دهند که این اثر هنری ماندگار ملّی، اثر هنرمند خلّاق آقای زهرابیان می‌باشد.

تصویر


  امتیاز: 0.00