منو
 کاربر Online
297 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  جمعه 27 فروردین 1389 [17:01 ]
  پديده‌هاي قابل مشاهده از مناطق فعال سطح خورشيد – دانه ها
 

دانه‌ها (Granulation)
در واقعيت امر، آنچه در ناحيه همرفتي رخ مي‌دهد بسيار پيچيده‌تر از توصيف ساده‌اي است كه در بخش لايه همرفتي در پوشه های قبلی به آن اشاره شد. اين ناحيه با ستون‌هايي از مناطق همرفت تشكيل مي‌شود كه به صورت مجموعه‌اي از سلول‌هاي همرفتي در كنار هم قرار گرفته‌اند. در هر سلول انرژي به صورت چرخه‌اي از پايين به بالا منتقل مي‌شود. اندازه اين سلول‌ها در تمامي رديف‌ها يكسان نيست. ابعاد سلول‌هايي كه در اعماق پايين‌تري قرار دارند به چند ده هزار كيلومتر مي‌رسد. به تدريج هر چه بالاتر بياييم از ابعاد اين سلول‌ها كاسته مي‌شود و در سطح اين ناحيه به 1000 كيلومتر مي‌رسد.
در واقع دانه‌هاي سطح، همين سلول‌هاي همرفتي‌اند. نقاط روشن همان جايي است كه مواد داغ بيرون مي‌آيند و مناطق تاريك محلي است كه اين مواد پس از سرد شدن به درون خورشيد برمي‌گردند. موادي كه به سمت بالا مي‌آيند (نواحي روشن) با انتشار نور و ديگر انواع امواج الكترو مغناطيسي سرد مي‌شوند و از ناحيه تاريك به درون خورشيد باز مي‌گردند.
در هر لحظه ميليون‌ها دانه‌ روشن سطح خورشيد را مي‌پوشاند. عمر هر يك از اين دانه‌ها در حدود 8 تا 10 دقيقه بيشتر نيست و سپس با سرد شدن تيره مي‌شوند.

تصویر

  امتیاز: 0.00