منو
 کاربر Online
254 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه زمین شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 513   در :  پنج شنبه 12 فروردین 1389 [15:25 ]
  معرفی پدیده های زمین شناختی
 

غار شگفت‌انگیز زینه گان

غار شگفت‌انگیز زینه گان در 5 کیلومتری جنوب خاوری (شرقی) شهر صالح آباد و در فاصله 52 کیلومتری شهر ایلام قرار دارد.

این غار روباز که بیش از یک کیلومتر درازا دارد، دارای آب فراوان، دهلیزهای آب‌گیر، قندیل‌های متعدد و آبچک‌های طبیعی و بسیار جالب می‌باشد. هوای داخل غار بسیار سرد و مطبوع است. در حالی که منطقه صالح‌آباد در تابستان بیش از 40 درجه گرما دارد، اختلاف هوای بیرون غار با درون آن تقریبا به 20 تا 30 درجه می‌رسد! تفاوت قابل لمس هواى خنک این غار با بیرون به حدى است که این غار به عنوان `غار بهشت` نامگذارى شده است.

سرخس‌ها، جلبک‌ها، گل‌ها و گیاهان خودروی داخل غار، رنگ سنگ‌ها، ‌پیچ و خم داخل غار، آب خنکى که پاى گردشگران را نوازش مى‌دهد، لب‌های به هم دوخته قسمت‌هایی از سقف غار، همه و همه حکایت از شگفتی‌های اعجاب‌انگیز این غار دارد.

غار زینه‌گان به دلیل فرسایش توسط یک رودخانه کوچک در سالیان متمادی به وجود آمده، که به حالت دالانی شکافت مانند در داخل زمین است که به همین دلیل به آن غار روباز زینه گان می‌گویند.

این غار به عنوان یکی از جاذبه‌های مهم توریستی و گردشگری استان ایلام محسوب می‌شود و روزانه بیش از یک هزار مسافر و گردشگر از این غار طبیعى دیدن مى‌کنند. همین‌طور غار زینه‌ گان برای‌ ثبت‌ در فهرست‌ اثار ملی‌ کشور هم‌ معرفی‌ شده‌ است.

  امتیاز: 0.00