منو
 صفحه های تصادفی
پلی بازیت
بوهمیت
دوره فروپاشی و زوال سلسله صفویه-خصوصیات اخلاقی و شخصی شاهان این دوره
امام حسین و خاندانش در سوگ حضرت علی اکبر
شخصیت پردازی
رشته های دانشگاهی علوم ریاضی و فنی
یاقوت
شهر با توپوگرافی جلگه‌ای و ساحلی
نماز بر شهدای کربلا و دفن آنها
آشکارسازی با فیلم عکاسی
 کاربر Online
945 کاربر online
 : خلاقیت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه خلاقيت ارسال ها: 224   در :  چهارشنبه 21 بهمن 1388 [07:38 ]
  رابطه ی خلاقیت با ناهنجاری و بیماری
 

نوشته های بسیارزیادی به این نوع رابطه پرداخته اند . باور بر این است که در برخی از بیماری های روحی – روانی ، افرادی که مبتلا بوده اند ، خلاقیت هایی را از خودشان داده اند زندگی نامه ی بسیاری از نویسندگان و دانشمندان و مخترعین و غیره حکایت از بیماری یا ناهنجاری به طور موقت و در برخی موارد به طور مزمن و پایدار دارد .
برخی نیز معتقدند که اصولاً خلاقیت در حالت عادی شکل نمی گیرد بلکه فرد خلاق به واسطه ی دارا بودن هوش بالا یا توانایی خلاقیت ، جهان را با غالب زوایای آن می نگرد و به واسطه ی دید وسیع و همه جانبه یا قضاوت از دیگران به آن می اندیشد و طبعاً به واسطه ی چنین ادراکی از پدیده ها ، حالت غیر عادی می یابد .برای درک تفاوت های فردی به کتاب های روانشناسی تفاوت های فردی مانند روانشناسی نوشته آناستازی و غیره مراجعه نمایید . غالباً تصور می شود که افراد خیلی خلاق غیر عادی ترند .زندگی و رفتار و اعمال و سبک عادات و... بسیاری از نوابغ و اندیشمندان مورد مطالعه قرار گرفته است و در غالب آ نها، فرض بر آن است که گونه هایی از رفتار ناهنجار یافت می شود فرضاً نویسنده ی بزرگی منند تولستوی دچار حملات شدید اضطرابی به نام پانیک بوده است یا نقاشی مانند ونک گوک یا دیگران بماری های افسردگی شدید و سایر بیماری ها که ذکر نام آ نها در اینجا مقدور نمی باشد گرفتار بوده اند . در هر صورت وجود نوعی غیر عادی بودن چه به صورت پایدار و موقتی و چه به صورت شدید یا خفیف د رآنها گزارش شده است و لازم به ذکر است که این علایم همیشه مورد تایید واقع نشده است و فرضاً آلبرت اینشتاین و تعداد بسیار زیادی نیز دارای سلامت روحی و روانی بسیار بالاییبوده اند و لذا نمی توان به استناد برخی از تحقیق ها یا نوشته ها ، حکم قطعی در مورد بزرگان و نوابغعلم و هنر و فن آوری و سایر زمینه صادر کرد .برای پی بردن به این واقعیت که به راستی چند درصد از افراد خلاق یا نابغه وجز آن با ناهنجاری و بیماری دست و پنجه نرم کرده اند می باید با اطلاعات بسیاروسیعی از شرح زندگی نامه هایی که به درستی به حقایق و رویدادهای هر یک از آن ها پرداخته اند مراجعه کرد زیرا برخی از نوشته ها با سوء نیت و برخی نیز با بی عدالتی و با جهت گیری نوشته شده اند و گاهی ممکن است تحریف در نوشته ها یا برداشت هایی که به غلط از زندگی آن ها شده است ، افراد را به خطا بکشاند.

  امتیاز: 0.00