منو
 صفحه های تصادفی
Fluorine
زید، پسر خوانده پیامبر
نیمه عمر‏
Cobalt
توطئه مسجد ضرار و تخریب آن به دستور پیامبر اکرم
ساختار شاخص دار
ژرمژوئیت
طراحی پارچه و لباس در چین
سیاه توسه
سینما
 کاربر Online
938 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  سه شنبه 22 دی 1388 [06:25 ]
  ستارگان عجیب
 

در هر کهکشان میلیونها خوشه ستاره ای و تقریبا در قلب همه این خوشه های ستاره ای گروهی از ستارگان عجیب که blue stragglers نامیده می شوند را می توان یافت که این ستارگان بسیار جوان تر از همسایگان خود به نظر می رسند، در صورتی که همه آنها باید هم سن باشند. ستاره شناسان بر این باورند که راز این جوانی را یافته اند.
زمانی که یک ستاره با جرم کم به پایان زندگی خود نزدیک می شود ابتدا به غول سرخ و سپس به کوتوله سفید تبدیل می شود و به تدریج سردتر شده و درخشندگی خود را از دست می دهند. در حالیکه به نظر می رسد شیوه زندگی blue stragglers متفاوت است. بر خلاف سن بالایی که دارند ( درحدود 13 میلیارد سال) مانند ستارگان جوان داغ و درخشان هستند. ستاره شناسان فکر می کنند که این ستارگان، جوانی خود را مدیون همسایگان خود هستند.
احتمالا این ستارگان بخشی از هیدروژن ستارگانی که در همسایگی شان هستند را در فرآیندی که `انتقال جرم` نامیده می شود می مکند و یا در اثر برخورد با این ستارگان، همه هیدروژن آنها را جذب می کنند.
ستاره شناسان شواهدی برای وقوع هر دو فرایند گزارش کرده اند. یک تیم “blue straggler” _های خوشه NGC188 را که در فاصله 5000 سال نوری و در صورت فلکی Cepheus شمالی قرار دارد و دیگری Messier 30 ستاره شناسان فرانسسکو فرارو و همکارانش از دانشگاه بلوگنا ی ایتالیا تایید کردند که برخلاف ظاهر جوانشان احتمالا بیشترشان بسیار پیر هستند. به کمک داده های جمع آوری شده به وسیله تلسکوپ فضایی هابل که شامل دما و درخشندگی ستارگان است، این ستاره شناسان 44 “blue straggler” را در میان هزاران غول سرخ و کوتوله سفید یافته اند. داده ها نشان می دهند که این ستارگان به درخشندگی و داغی ستارگان جوان اند ولی از آنجایی که همه ستارگان موجود دریک خوشه همزمان متولد می شوند این ستاره ها نیز باید پیر باشند. نبودن ابر پیش ستاره ای protosteller cloud و سرعت پایین این ستاره ها نمایان گر این واقعیت است که blue staggler ها به تازگی متولد نشده اند و از نقاط دیگر کهکشان به اینجا نیامده اند.
به طور همزمان رابرت متیو و آروئن گلر از دانشگاه Wisconsin به کمک تلسکوپ WIYN به مدت 15 سال حرکات و درخشندگی ستارگان خوشه NGC188 را مورد بررسی قرار داده اند. این ستاره شناسان دریافتند که حدود 75% BLUE STRAGGLER همراهانی دارند که معمولا در فاصله ای به اندازه فاصله خورشید تا مشتری، به دور یکدیگر می گردند. با توجه به چنین فاصله نزدیکی فرضیه تشکیل “BLUE STRAGGLER” ها بر اثر برخورد با ستارگان دیگر و یا انتقال جرم از آنها دور از ذهن نیست ولی هنوز شواهد مستقیمی به دست نیامده است.ستاره شناسان می گویند برای یافتن جواب قطعی دست کم 10 تا 15 سال مطالعه و بررسی بر روی این ستارگان باید انجام گیرد.
مترجم : مریم نقدی
دانشجوی دانشکده فنی دکتر شریعتی
منبع : NASA

تصویر

  امتیاز: 0.00