منو
 صفحه های تصادفی
اسپری بینی بکلومتازون
هنردرعهد قاجاریه
آرایش الکترونی عناصر
سپیولیت
خطبه امام سجاد علیه السلام در کوفه
رویارویی عمرو لیث صفاری با امیر اسماعیل سامانی
تغذیه و اساس عملکرد انسان در ورزش
اصل استقرای ریاضی
قلاع اسماعیلیه
اصطلاحات و مفاهیمی در مورد درزه ها
 کاربر Online
651 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  جمعه 13 شهریور 1388 [18:17 ]
  عصر فضا( تاریخ علوم فضایی و سیر تحول) قسمت سوم- موشک
 

موشک وسیله ای است که با فشار گاز رو به جلو حرکت می کند و پیشرانه موشک ها به طور کلی به دو دسته تقسیم می شود:
الف) موشک هایی که اکسیژن مورد نیاز برای سوخت را از هوا می گیرند.
ب) موشک هایی که اکسیژن مورد نیاز برای سوخت را با خود همراه دارند.
با توجه به خلاء نسبی موجود در فضای میان سیارات و ستاره ها، بایستی از پیشرانه نوع دوم که با سوخت جامد کار می کند برای سفرهای فضایی بهره برد. اما اگر موتور موشکی اکسیژن مورد نیاز را در مخزنی جداگانه ای حمل کند، می توان از سوخت های مایعی همچون هیدروژن مایع نیز استفاده کرد. با این حال گادرد مورد بی اعتنایی مطبوعات هم عصرش قرار گرفت و دانشمندان سال ها پس از مرگ او و هم زمان با آغاز پروازهای فضایی به اهمیت کارهای او پی بردند.
سومین پیشگام عصر فضا هرمان اوبرت آلمانی بود که تحقیقاتش پیرامون سرعت موشک، برد موشک، زمان پرواز و بسیاری عوامل دیگر به شناخت قوانین حاکم بر حرکت موشک و روش های طراحی موشک های جدید کمک فراوان کرد.
دکتر ورنهر فون براون، دانشمند آلمانی دیگری بود که تحقیقاتش در ادامه تلاش های دانشمندان پیش از خود، منجر به رهایی انسان از دام گرانش زمین شد. او موشک های V1 و V2 را ساخت که در نقش یک سلاح استراتژیک در جنگ جهانی دوم ظاهر شدند. اما کاربرد موشک های ساخت فون براون نظامی نبود و او با طراحی موشک بزرگ ساترن 5 وسیله فرود انسان روی ماه را فراهم نمود.(تصویر زیر)

تصویر

دکتر فون براون در جمله معروفی درباره فضا می گوید: «فضا مرتب است و در آن زیبایی وجود دارد. فضا قابل پیش بینی است. در فضا همه چیز از قانون های فیزیک پیروی می کند. اگر تو هم این قانون ها را بشناسی و از آن ها پیروی کنی، فضا با تو مهربان خواهد بود.

اما سرگئی کرولوف که نامش با بسیاری از موفقیت های اتحاد جماهیر شوروی سابق پیوند خورده، کسی بود که موجب رونق تحقیقات فضایی در کشورش شد. سرپرستی طرح هایی همچون کاسموس، ووستوک و سایوز بر عهده او بود و در پرتاب اولین ماهواره در سال 1975 به نام اسپوتنیک 1، مشارکت جدی داشت. کرولوف در اولین سفر انسان به فراسوی جو زمین و انجام نخستین راهپیمایی فضایی نقش مهمی ایفا کرد.
مجموعه این فعالیت ها موجب گشت تا بشر به دروازه های عصر فضا نزدیک تر شود و سرانجام قفل آن را بگشاید.

  امتیاز: 0.00