منو
 کاربر Online
726 کاربر online
 : هنر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه هنر 3 ستاره ها ارسال ها: 252   در :  یکشنبه 08 شهریور 1388 [12:29 ]
  یادی از استاد میرخانی
 

بسم‌الله الرحمن الرحیم
استاد سید حسین میرخانی در سال 1286 در تهران و در خانواده‌ای فرهنگی به دنیا آمد. پدرش سید مرتضی میرخانی شاگرد مستقیم میرزا رضا کلهر بود، او همان اوان کودکی با شاگردی پدر رسم‌الخط و زیر و بم آن را یاد گرفت، به‌طوری که در یازده سالگی در این هنر به مهارت رسید. خودشان تعریف می‌کردند که در این سن جزوه‌ای را که به پدرم سفارش داده‌بودند، من کتابت کردم.

تصویر

به گفته استاد: بعد از فوت مرحوم سید مرتضی میرخانی به علت کثرت کتاب‌ها و ضیق جا، کتابخانه‌ ایشان را به فروش گذاشتند که در بین کتاب‌ها قرآنی بوده که آن نیز به فروش می‌رود. شبی استاد سیدحسین، مرحوم پدرشان را در خواب می‌بینند که از ایشان روی بر می‌گردانند. می‌پرسند من چه کرده‌ام؟! می‌گویند چرا آن قرآن را از دست دادی؟ روز بعد ایشان به مراجعه به خریدار هر چه تلاش می‌کنند موفق به پس گرفتن قرآن نمی‌شوند. این امر موجب کدورت خاطر و ملال ایشان می‌گردد، تا آن‌که شبی در خواب می‌بینند که با انگشت خود در آسمان کلمه «الرحمن» را نوشته‌اند که الف آن در شرق و نون آن در غرب آسمان است. دانشمندی خواب ایشان را چنین تعبیر می‌کند که شما کاری می‌کنید که سرتاسر گیتی را فرا می‌گیرد. دوست دانشمند دیگری به ایشان می‌گوید: چرا قرآن را نمی‌نویسی که هم جبران ملال خاطرتان شود و هم پدر از شما راضی می‌گویند؟! تا آن زمان تمام قرآن‌ها به خط نسخ و ثلث بوده، ایشان می‌گویند: من خط نسخ و ثلث را نمی‌دانم، می‌گویند: چه بهتر، با نستعلیق بنویسید که تا کنون کسی ننوشته.
این فکر چون شوکی بر استاد وارد می‌شود. خودشان می‌گفتند: فردای آن روز کاغذ خریده و به دنبال قرآنی که پادشاه عثمانی چاپ کرده و ادعا نموده بود که بی‌غلط‌‌‌ترین قرآن است در همه جا به جستجو پرداختم. شب 21 ماه مبارک رمضان در احیای مسجد از خدا خواستم تا کمکم کند. صبح روز بعد معجزه آسا شخصی همان قرآن مورد نظر را به در خانه می‌دهد و می‌رود. و استاد با تمام عشق شروع به نوشتن قرآن می‌کند و توسط شیخ‌العراقین بیات به نفیس‌ترین صورتی که در آن زمان ممکن بوده به چاپ می‌رسانند. شکل حاشیه و نوع صحافی به قدری چشمگیر بوده که این قرآن به سرعت در بازار به عنوان قرآن پای عقد مشهور می‌شود و هم اکنون در حدود 50000 جلد از این قرآن در ایران موجود است. استاد شروع به نوشتن تفسیر قرآن به کمک حکیم الهی قمشه‌ای می‌نماید و با دوم همان قرآن را با ترجمه و تفسیر مختصر به چاپ می‌رسانند.
سال‌ها بعد مجدداً به فکر نگارش قرآن جدیدی می‌افتند که این قرآن با خط و اعرابی درشت در قطع رحلی نوشته می‌شود که به نظر اهل فن بدیهه‌ای در خط نستعلیق می‌باشد و در سال 1339 موفق به چاپ آن می‌گردند.
در سال 1386 که مصادف با یکصدمین سال تولد استاد سید حسین میرخانی بود، جمعی از عاشقان قرآن و دوستداران هنر ایرانی بر آن شدند تا این قرآن را مجدداً به دست چاپ سپرده و در اختیار منتظران این اثر قرآنی بگذارند. ان‌شاءالله
به قلم: اشرف‌السادات میرخانی
تصویر


  امتیاز: 0.00