منو
 صفحه های تصادفی
رسانه دانش:کاراکترهای خاص
شاه طهماسب اول
صنایع هوایی ترکیه
کشمکش های جانشینی بعد از کریم خان
سلفیه
blastomycosis
نسل پیامبر اکرم از سیب بهشتی
بینایی همیشگی پیامبر اکرم
پیامبر اکرم
استعداد های منحصر به فرد خود را تقویت کنید
 کاربر Online
1019 کاربر online
 : هنر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه هنر 3 ستاره ها ارسال ها: 252   در :  شنبه 03 مرداد 1388 [07:39 ]
  نمادها و نشانه‌ها (بخش سوم)
 

سیلک، نمادها و نشانه‌ها نقوش جانوری و گیاهی

  • سگ
نماد نگهبانی و وفاداری، پاسبانی و حمایت، دوستی و صداقت، همراهی و فداکاری است.
  • گراز
نماد چپاول و توحش و دریدن بوده‌است. نقش مربع که خطوط افقی و عمودی خانه‌بندی شده‌ نشانه زمین‌های مزروعی بوده‌است. گراز تمایل زیاد به خرابی زمین‌های مرزوعی داشته‌ و همیشه لطمه‌ی فراوانی به محصول وارد می‌کرده‌است. احتمالاً این نقش هشداری بوده به کشاورزان که مزارع خود را از وجود گراز پاک سازند.
تصویر


  • مار
نماد مردانگی، بی‌وفایی، پلیدی، تجدید حیات، حیله‌گری، خیانت، دوجنسی، شیطان، عقل و نیروهای متضاد می‌باشد و در باورهای قومی و اساطیری مار وجهی از خدایان زمینی و تندرستی، قهرمانان مرده و ابلاغ کنندگان پیام الهی است.
طرح مار روی ظروف سفالی متعلق به قبل از تاریخ نیز دیده‌ شده‌است. مار تا هزاره‌ی اول قبل از میلاد مظهر آب‌های زیرزمینی بودبه همین دلیل مورد ستایش قرار می‌گرفته (از این نمونه ظرفی است از سفال به رنگ نخودی که دیواره‌ی خارجی آن با طرح مار تزیین یافته‌است. این ظرف که در تپه سیلک کاشان به دست آمده مربوط به 3300 سال پیش از میلاد است.)
مار سرچشمه حیات، تخیل و جاودانگی است. مار و عقاب نماد پیکار نیروهای آسمانی با نیروهای دوزخی و اهریمنی و بیانگر تضاد میان روز و شب، نور و ظلمت، آسمان و زمین و خیر و شر است.
تجسم ما روی ظروف در ابتدا به صورت خطوط موج‌دار بوده که دو‌به‌دو در کنار هم قرار گرفته و به وسیله‌ی خطوط افقی به هم وصل شده‌اند و در بعضی به صورت مارهای کوچک لوله شده دور تا دور دهانه ظرف را گرفته‌اند. این حیوان علامت پزشکان، جادوگران، رعد و برق و از اشکال متداول طلسم‌ها و تجلی ایزدان زمینی، دریا، دنیای اسفل و رودخانه است.
نزد اقوام گوناگون این اعتقاد رایج بوده که روح افراد متوفی به شکل مار باقی می‌ماند و در عمارت‌های قدیمی به زندگی ادامه می‌دهد. از سوی دیگر این حیوان به جهت پوست انداختن مظهر نوشدگی و تجدید حیات است.
تصویر


«پایان بخش سوم»

  امتیاز: 0.00