منو
 صفحه های تصادفی
ناخنک چشم
پاسخگویی امام صادق علیه السلام به سئوالات جنیان
انفجار تونگوسکا
شمس الدوله
تیره بارهنگ آبیتیره بارهنگ
داستان حجم های منتظم
اعمال نورون
نرخ شناور ارز
سفر امام علی علیه السلام به مدائن برای دفن سلمان
سقیفه و مواضع امام علی علیه السلام
 کاربر Online
917 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  سه شنبه 01 اردیبهشت 1388 [03:45 ]
  راز منشادرتیتانیوم!
 

تیتانیوم، منشاء شکل‌گیری منظومه شمسی را فاش کرد
تیتانیوم به تمام نظریه‌های گذشته درباره منشاء منظومه شمسی پایان داد. به گزارش ایسنا، اخترشناسان در پژوهشی جدید براساس بررسی عنصر تیتانیوم ادعا کرده‌اند که این منظومه خورشیدی از مخلوط کاملا ممزوج شده گرد و غبار و گاز نشات گرفته است.
پژوهشگران موزه تاریخ طبیعی دانمارک این یافته جدید را بر اساس اندازه‌گیری‌های میزان تیتانیوم در شهاب سنگهای حاصل از ماه مریخ به دست آورده‌اند.

تیتانیوم در رگه‌های موجود در شهاب سنگها نیز وجود دارد که تصور می‌شود قدیمی‌ترین سنگها در منظومه شمسی باشند.

متخصصان می‌گویند تیتانیوم یک ماده کاوشی مناسب برای بررسی پدیده‌هایی است که حدود میلیاردها سال پیش اتفاق افتاده اند، چون این عنصر به راحتی بخار نمی‌شود. هر چند غلظت‌های تیتانیوم در سنگهای مختلف متفاوت است، اخترشناسان دو ایزوتوپ از تیتانیوم را کشف کرده‌اند که شامل تیتانیوم با عدد اتمی 50 و عدد اتمی 46 هستند.

این دو ایزوتوپ همیشه به نسبت یکسان در سنگ‌ها یافت می‌شوند.

مارتین بیزارو، سرپرست این تیم پژوهشی در گفت و گو با مجله نیوسانیستیت خاطر نشان کرد: از آنجا که این دو نوع ایزوتوپ مختلف احتمالا در انفجارات ستاره‌ِی مختلف شکل گرفته مشاهده این نسبت یکسان از آنها در سنگ‌های مختلف شگفت‌انگیز و عجیب است.

به گفته اخترشناسان، تیتانیوم 46 که حاوی 22 پروتون و 24 نوترون است، در درون هسته‌های ستاره‌های عظیم فرو ریخته ایجاد می‌شود، در حالی که تیتانیوم 50 با 22 پروتون و 28 نوترون زمانی تشکیل می‌شود که کوتوله‌های سفید منفجر می‌شوند.

  امتیاز: 0.00