منو
 کاربر Online
712 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 17 آذر 1387 [03:20 ]
  مشخصات و مختصات نجومی ستارگان
 

هیپاکوس منجم یونانی که بین سال های 127 تا 160 ق.م می زیسته است.ستارگان را به 6 رده تقسیم نمود.اولین رده درخشان ترین ستارگان بودند و دومین رده ستارگان آنهایی بودند که اندکی کم نورترند.در ادامه کم نورترین ستارگانی که او می توانست ببیند ستارگان رده ششم بودند.ستاره ضعیف تر دارای عدد قدر بزرگتر است.برای مثال ستارگان قدر شش نسبت به ستارگانی که دارای قدر یک می باشند ضعیف ترند.درخشان ترین ستارگان ستارگان رده ی اول، دوم و سوم میباشد و مابقی ضعیف ترند.ستارگان درخشان به این علت درخشان به نظر می آیند که چشممان انرژی بیشتری را در هر ثانیه از آنها نسبت به ستارگان کم نورتر دریافت میکند .بنابراین میتوان گفت قدر یک ستاره انرژی نورانی است که در هر ثانیه به سطحی به اندازه 1 سانتیمتر مربع برخورد میکند.

1)قدر ظاهری ستارگان: ( Magnitude )

متخصصین علم نجوم ستارگان را بر حسب قدر ظاهریشان درجه بندی کرده اند.به این شکل که ستارگانی که با چشم غیر مسلح دیده میشوند حداکثر تا قدر 6 و بقیه که برای روءیت آنها احتیاج و به تلسکوپ و وسایل نجومی است از قدر 6 به بعد قرار می گیرند.اگر ستارگان خیلی پرنورتر باشند قدرهای کمتر از 1 و حتی قدر منفی پیدا می کنند.مثلا قدر ظاهری ستاره نسر واقع و ستاره سهیل 0.86- و ستاره شعرای یمانی 1.76- و قدر ظاهری خورشید 26.7- می باشد.(قدر ظاهری ستاره با روشنایی ذاتی آن نسبت مستقیم و با فاصله ستاره تا زمین نسبت عکس دارد)ستارگان قدر اول2.5 برابر روشن تر از ستارگان قدر دوم و ستارگان قدر دوم 2.5برابر روشن تر از ستارگان قدر سوم ...قدر ظاهری را با m و در کتاب لاتین با علامت ( Mag )نشان می دهند.


رابطه میان قدر ظاهری و روشنی ظاهری:
این رابطه بر قانون فیزکی مبتنی است که هر گاه محرک مثلا روشنی به صورت یک تصاعد هندسی نظیر 1و 2و 4و 8و... افزایش یابد احساس حاصل از آن به صورت یک تصاعد حسابی 1و 2و 3و 4و... زیاد میشود.

  امتیاز: 0.00