منو
 کاربر Online
998 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 23 اردیبهشت 1387 [19:16 ]
  بر خلاف تئوری رایج ،صحرای بزرگ آفریقا در روندی کند به بیابان تبدیل شده است
 

مطالعه جدیدی نشان می‌دهد صحرای بزرگ آفریقا که اکنون گرم‌ترین صحرای جهان است حدود دو هزار و ‪ ۷۰۰‬سال پیش منطقه سرسبزی بوده که به آهستگی پوشش سبز خود را از دست داده است .


به گزارش خبرگزاری فرانسه، روند تدریجی بیابانی شدن صحرا افریقا با این فرضیه که صحرایی شده این منطقه ناگهانی اتفاق افتاده است، تضاد دارد.

مطالعه جدید که توسط گروهی از دانشمندان انجام شده حاکی از آنست که شش هزار سال پیش، این منطقه خشک که شمال آفریقا را فرا گرفته است کاملا سرسبز و مسکونی بوده است .

این مطالعه در شماره ‪ ۹‬مجله ساینس منتشر شده است.

بیشتر عوامل فیزیکی که می‌توانستند داستان تحول جغرافیایی این صحرا را بازگو کنند، از بین رفته اند.

دانشمندان لایه‌های رسوب را در یکی از بزرگترین دریاچه‌های باقی مانده این صحرا به نام یوآ که در نقطه‌ای دورافتاده در شمال چاد قرار دارد، مطالعه کردند.

این رسوبات، محققان را به شش هزار سال تاریخچه آب و هوای منطقه رهنمون شد محققان رسوبات را بررسی کردند، آزمایش‌هایی روی خاک انجام دادند و نشانگرهای زیستی مانند گرده‌ها و هاگ‌ها ی گیاهان و درختان را که قبل از پیشروی بیابان موجود بودند بررسی کردند.

آنها بقایای میکرواورگانیسم‌های آبی را نیز مطالعه کردند.

یک زمین شناس در موسسه باستان شناسی پیش از تاریخ دانشگاه کلن که در این مطالعه جدید شرکت داشت گفت، یافته‌های آنان با الگوی قبلی که فروپاشی سریع پوشش سبز را در این منطقه در حدود پنج هزار و ‪ ۵۰۰‬سال پیش نشان می داد، تناقض دارد.

در سال ‪ ۲۰۰۰‬یک مطالعه که توسط پیتر مینوکال از دانشگاه کلمبیا بر روی رسوبات در غرب موریتانی انجام شد، به یک افزایش ناگهانی در گرد و غبار موجود در بادهایی پی برد که در منطقه ساحارا می‌وزیدند که نشان‌دهنده تغییر سریع آب و هوایی است.

اما کروپلین گفت که اطلاعات ناشی از دریاچه یوآ مخالف این تئوری است و نشان می‌دهد که تبدیل این صحرا به بیابان روند طبیعی خود را طی کرده است.

وی گفت معتقد است که اطلاعات مینوکال اشتباه نیست اما تفسیر آنها نادرست بوده است.

  امتیاز: 0.00